Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. října 2017

Završí slávisté vítězného bůra? V cestě stojí slavný Vsetín

Nemilosrdný program WSM ligy pokračuje už v pondělí svým 19. kolem a do Edenu přijede soupeř vskutku legendární – slavný Vsetín míří na Slavii po dlouhých deseti letech! A zatímco slávisté mohou přidat pátý vítězný korálek za sebou, Valaši řeší podstatně jiné problémy. V tabulce jsou až předposlední a ani jeho výkony nepřesvědčují o vzestupné tendenci. Bude tomu v pondělí jinak?

HC Slavia Praha vs. VHK ROBE Vsetín

Porovnání týmů
4. místo (31 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (19 b.)
42:36
Skóre
45:52
Jiří Drtina (7+9)
Nejproduktivnější hráč
David Březina (11+7)
Jiří Drtina (7 gólů)
Nejlepší střelec
David Březina (11 gólů)
Jiří Drtina (7+9)
Nejproduktivnější obránce
Radim Ostrčil (3+3)
Dominik Frodl 93,77 %
Patrik Polívka 88,79 %
Úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka 92,99 %
Luboš Horčička 88,09 %
Frýdek-Místek – Slavia 1:2
Poslední zápas
Vsetín – Litoměřice 2:1sn

Dlouho to bylo se slávisty jako na houpačce. Přesvědčivá vítězství na venkovních kluzištích střídala nepovedená vystoupení doma v Edenu, až po prohrách s Karlovými Vary a Kladnem ale jako kdyby červenobílí ožili a začali sbírat důležité body. Hlavně díky famóznímu Dominiku Frodlovi v brance se tak mohou chlubit pouhými třemi obdrženými brankami v posledních čtyřech zápasech a hlavně stejně dlouho trvající šňůrou vítězství, kterou už v pondělí mohou natáhnout na pomyslného bůra!

Jiří Drtina vládne kanadskému bodování sešívaných, přidá proti Vsetínu další trefu?

Zdá se tak, že fanoušci Slavie mohou definitivně hodit za hlavu nezdary v úvodu sezony, které postupně odsunuly sešívané až na desátou pozici v tabulce. Jejich miláčci sice nestřílejí jeden gól za druhým, na druhou stranu se ale spoléhají na do posledního kolečka fungující defenzívu, která v čele s Dominikem Frodlem zařizuje hubená vítězství často jen o jednu branku. Statistiku nikterak extra produktivního útoku sešívaných dokresluje týmové kanadské bodování – tomu vládne s pětibodovým náskokem obránce Jiří Drtina!

Ten společně s Jaroslavem Kasíkem a kapitánem Jiřím Novákem patří k nejzkušenějším hráčům současné Slavie. A zejména druhý jmenovaný po posledním domácím zápase, ve kterém si červenobílí zastříleli proti Kadani (7:1), neskrýval radost z návratu na vítěznou vlnu. „V přípravě nám to lepilo, v lize nám pak puky přeskakovaly hokejky a přestalo se nám dařit,“ hodnotil nepovedenou první čtvrtinu soutěže čtyřiatřicetiletý bek sešívaných. „Zlom přišel už na Kladně, tam jsme sice prohráli, ale už z nás byli cítit ti vlčáci, kteří nás zdobili v přípravě proti extraligovým klubům.“

V cestě nyní stojí Vsetín, na jehož půdě zvládli slávisté první vzájemné utkání v sezoně poměrem 5:2 a fanoušci jistě doufají, že se podobný výsledek bude opakovat. „Musíme hrát zodpovědně, nebláznit a body budou přibývat,“ věří Kasík. Potvrdí hokejisté s hvězdou na prsou jeho slova?

Slavný Vsetín za očekáváním

Několikanásobný mistr nejvyšší české soutěže po finančním krachu dlouho hrál až ve třetí lize, až v minulé sezoně konečně dosáhl na tolik vymodlený postup do WSM ligy a letošní ročník nezačal špatně. Hned v prvních kolech doma obral o body Ústí nad Labem i favorizované Karlovy Vary, nicméně od té chvíle zvládl za sedm zápasů bodovat jen dvakrát, a to vždy až v prodloužení proti Litoměřicím, respektive Havířovu. Poté sice přišlo mírné zlepšení, které slavný klub korunoval například vysokým vítězstvím 5:1 nad Kladnem, od kterého drží sérii tří výher, stále ale okupuje až předposlední příčku, s desetibodovým náskokem na poslední Kadaň.

Trenér Jiří Dopita sází z velké části na hráče, kteří zařídili Vsetínu postup, doplněné několika zkušenými hokejisty, kteří prošli i extraligou. V kádru valachů tak můžeme najít například brankáře Luboše Horčičku, který několik let působil ve Zlíně, bývalého hráče Litvínova Tomáše Frola nebo z Olomouce příchozího Radima Kucharczyka. Slávisté si dozajista všimnou například Jaroslava Markoviče nebo Petra Šenkeříka, kteří svou stopu zanechali také ve Vršovicích.

Zatímco sešívaní se spoléhají ve střílení gólů hlavně na své obránce, ve Vsetíně je to přesně naopak. Kanadské bodování totiž vede s šestibodovým náskokem čtyřiadvacetiletý David Březina (11+7), nejproduktivnější obránce soupeře Radim Ostrčil ale zaznamenal pouze přesně jednu třetinu bodů svého parťáka z útoku (3+3). Kromě Luboše Horčičky se také mohou za svými zády spolehnout na Jaroslava Pavelku, který sice odchytal méně zápasů než jeho konkurent, ale svými čísly (92,99%) atakuje i například Dominika Frodla!

Když naposledy hrál Vsetín na Slavii, byl z toho úplně stejný výsledek jako v jediné letošní vzájemné konfrontaci – sešívaní vyhráli 5:2! Za červenobílé se tehdy, v prosinci roku 2006, trefili například Michal Vondrka, Jaroslav Bednář nebo Roman Červenka. Ze současného kádru slávistů si tuto výhru pamatuje už jen jediný hráč. Bude právě Pavel Kolařík klíčem k pátému vítězství v řadě? Začínáme v pondělí v 18:00, buďte u toho!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více