Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. října 2017

Hráli jsme s přílišným respektem, říká Novák. Za bod je ale rád

Dlouho to vypadalo, že se Slavia vůbec nenadechne k závěrečnému náporu. Až půl minuty před koncem třetí třetiny zápasu s Vsetínem se domácí vydali s šesti hráči v poli vstříc dotažení jednobrankového manka. „Chtěli jsme se dostat jednoduše k nim, ale najednou se hrálo u nás za bránou. Zbývalo půl minuty. Nemohli jsme se dostat dopředu,“ popisoval Novák. Ten mohl nakonec s týmem slavit – i když jen částečně. Devět sekund před sirénou si sešívaní vzali bod, padli ale v nájezdech.

Slavia má nakonec z duelu s Vsetínem bod. Jak se na zápas díváte?
Narazili jsme na připravený tým. Hráli jsme asi s větším respektem v porovnání s těmi předchozími zápasy. Jsme rádi za bod, který jsme urvali díky srovnání v závěru zápasu. Soupeř byl kvalitní. Odehráli jsme sice povedený zápas, poslední čtyři jsme ale odehráli o něco lépe. Hlavně o něco aktivněji. To a fakt, že jsme Vsetín pouštěli hodně do šancí, nás stály další body. Až moc se hrálo v naší třetině.

„Střely od modré soupeř většinou pochytal. Prošla až ta důležitá v závěru.“

Vyrovnání jste se dočkali devět sekund před koncem základní hrací doby. To asi zacloumalo s emocemi na střídačce…
Celou třetí třetinu jsme si říkali, že do nich musíme jít a tlačit se víc do brány. Měli jsme tam nějaké přesilové hry. Snažili jsme se to zjednodušit – nahazovat puk a tlačit se do branky. To nám koneckonců vyšlo devět sekund před koncem třetí třetiny, kdy Kasa (Jaroslav Kasík, pozn. red.) vystřelil od modré a povedla se i teč. Takové góly chceme dávat. Střel od modré bylo celkově hodně, na bránu ale neprošly. Soupeř je pochytal. Naštěstí tam padla ta důležitá v závěru. Odehráli jsme slušný zápas proti silnému soupeři a za bod můžeme být rádi. Nemůžu říct, že jsme spokojení, ale nejsem z toho zničení.

Dlouho to přitom vypadalo, že se tým do závěrečného náporu a hry bez brankáře vůbec nedostane. Co se tam dělo?
Chtěli jsme se dostat jednoduše k nim, ale najednou se hrálo u nás za bránou. Zbývalo půl minuty. Možná jsme na to šli zbytečně komplikovaně, útočníci to chtěli zavážet. Naštěstí jsme se chytli poslední možné příležitosti – devět sekund před koncem.

Soupeř trápil hodně vysokým forčekinkem. Jak tohle bylo nepříjemné?
Napadli… Hodně bruslili. Nebáli se napadat v naší třetině, dokonce i za bránou. To nám komplikovalo rozehrávku. Hráli dobře.

Pohled na tabulku? Rozhodně lepší než před měsícem

9
Bod vystřený devět sekund před koncem zajistil Slavii páté místo v tabulce. Pražany po posledním kole přeskočil se stejným bodovým ziskem Přerov (32 b.) díky lepšímu skóre, na záda dýchají Litoměřice. „Je to hodně hodně vyrovnané, hlavně střed tabulky,“ říká Novák.

Slavia nepatří mezi nejofenzivnější celky ligy. Projevilo se to i proti Vsetínu?
Je to naše slabina. Více než tři góly jsme zatím dali v takových třech zápasech. Je to náš problém, i s ním ale umíme vyhrávat. Proti Vsetínu to ale nevyšlo. Nedá se nic dělat.

Jak se vám nyní dívá na tabulku? Slavia už se dere nahoru.
Určitě lepší pocit než před měsícem. Sezonu jsme totiž nenačali dobře, to všichni věděli. Už se na to kouká lépe. Nevím tedy bezprostředně po zápase, jak se po celém kole pořadí celků změní, ale určitě se na tabulku bude koukat lépe. Je to hodně hodně vyrovnané, hlavně ten střed. Jsme tedy rádi i za bod.

Co očekáváte od dalšího zápasu? Ve středu vyzvete Třebíč na jejím ledě.
Těžký soupeř. My ale chceme body, abychom dál jeli na úspěšné šňůře. Proti Vsetínu jsme bodovali. V tom chceme pokračovat. Máme za sebou slušné zápasy doma i slušné zápasy venku. Máme se od čeho odrazit. Nemusí na nás ležet žádná deka. Jedeme tam vyhrát. Do pauzy nám zbývají dva zápasy. Nic nedáme zadarmo.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více