Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. října 2017

V Edenu padli, teď chtějí odplatu. Slavia míří na led Třebíče

Oklepat se z těsné prohry a načít další sérii výher. S takovým cílem vyrazí slávisté na Vysočinu. V rámci 20. kola WSM ligy vyjedou na led Třebíče. V souboji dvou Slavií chtějí Pražané navázat na kvalitní výkony z posledních kol. V předchozích pěti zápasech opouštěli hrací plochu jen jednou jako poražení, za soupeřem naopak stojí přesně opačná, negativní bilance – čtyři prohry a jediné vítězství. Podaří se sešívaným rozesmutnit třebíčské ochozy?

Porovnání týmů
11. místo (22 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (32 b.)
47:53
Skóre
44:39
Roman Erat (3+13)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (7+10)
Luboš Horký (7 gólů)
Nejlepší střelec
Jiří Drtina (7 gólů)
Václav Půža (1+5)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (7+10)
Pavel Jekel 91,51 %
Lukáš Dostál 90,28 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,88 %
Patrik Polívka 88,79 %
Litoměřice – Třebíč 4:3
Poslední zápas
Slavia – Vsetín 2:3sn.

Čtyři vítězství a dost. Sešívanou šňůru utnul Vsetín, který takřka po měsíci vybrakoval slávistickou tvrz. Co se Valachům však nepovedlo, bylo uloupit všechen bodový poklad. Slavia totiž padla až po nájezdech a ve vypjatém duelu získala do tabulky pravdy alespoň bod.

2:3
Obě Slavie na sebe v probíhající sezoně narazily zatím jen jednou. V Edenu se z těsné výhry 3:2 radovala Třebíč.

Na začátku zápasu to přitom vypadalo zcela jinak, Slavia se dostala díky Krejčíkovi do vedení a nastartovala cestu za triumfem. Vsetín ale dvěma góly otočil skóre a červenobílí museli hodně zabrat, aby s výsledkem ještě něco udělali.

Devět vteřin před koncem základní hrací doby se parta okola trenéra Razýma dočkala za nezměrnou snahu zasloužené odměny. Drtina napálil od modré kotouč na Pavelkovu klec, který do branky dotečoval Endál. A na slávistické střídačce vypukla euforie. Radost z vyrovnání ale vystřídalo zklamání. Sešívaní nakonec padli po nájezdech – jediným úspěšným exekutorem byl David Šafránek.

„Narazili jsme na připravený tým. Hráli jsme asi s větším respektem v porovnání s těmi předchozími zápasy. Jsme rádi za bod, který jsme urvali díky srovnání v závěru zápasu. Soupeř byl kvalitní. Odehráli jsme sice povedený zápas, poslední čtyři jsme ale odehráli o něco lépe. Hlavně o něco aktivněji. To a fakt, že jsme Vsetín pouštěli hodně do šancí, nás stálo další body,“ hodnotil duel kapitán Novák.

Pražané mají co oplácet, Třebíč se chce konečně chytit

I přes prohru však slávisté mohou být s prozatímním působením v soutěži vcelku spokojení, jejich výkonnost má stále stoupající tendenci. Tu chtějí potvrdil i ve středečním měření sil v Třebíči.

Na zimním stadionu Horácké Slavie však číhá nevyzpytatelný soupeř. V loňské sezoně s ním Pražané v základní části na jeho půdě hned dvakrát prohráli. Vyrovnanou bilanci však přiklonili na svou stranu v play-off, když Třebíč přejeli 4:0 na zápasy. Dvě vítězství tak zaznamenali i na ledě protivníka. V soutěži už navíc vsítil o tři branky víc než Slavia. Na druhé straně inkasoval o 14 gólů víc.

7
Tolik gólů zaznamenali shodně nejlepší střelci obou týmů. Zatímco v Třebíči vládne statistice útočník, ve Slavii je nejlepším snajprem obránce Drtina.

Zatímco Slavii se po slabším úvodu ročníku momentálně daří, o Třebíči se to samé říct rozhodně nedá. Sešívaní v posledních pěti duelech čtyřikrát slavili a jen jednou odešli z ledu poraženi, jejich nadcházející soupeř čtyřikrát prohrál a jen jedinkrát se mohl radovat. Doma ale kromě výhry nad Přerovem notně zatápěl vedoucím Karlovým Varům, s nimiž držel krok až do prodloužení.

Obě Slavie se v letošním ročníku WSM ligy utkaly prozatím jen jednou. A spokojenější byli slávisté z Vysočiny, kteří v Edenu přetlačili Pražany 3:2. I to musí být pro Vršovické mementem. Z červenobílé kabiny je ale cítit odhodlání.

„Těžký soupeř. My ale chceme body, abychom dál jeli na úspěšné šňůře. Proti Vsetínu jsme bodovali. V tom chceme pokračovat. Máme za sebou slušné zápasy doma i slušné zápasy venku. Máme se od čeho odrazit. Nemusí na nás ležet žádná deka. Jedeme tam vyhrát. Do pauzy nám zbývají dva zápasy. Nic nedáme zadarmo,“ slibuje fanouškům zkušený bek se sedmnáctkou na zádech.

Zápas mezi jedenáctým a pátým týmem ligové tabulky vypukne ve středečních 17:30. Získají slávisté v kulatém dvacátém kole další důležité body?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video