Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. listopadu 2017

Vstříc další výzvě – sešívaní míří na led vedoucí Energie

Po reprezentační přestávce vyrážejí slávisté pro další body k lídrovi WSM ligy do Karlových Varů. První vzájemné utkání nedopadlo pro sešívané nejlépe. Na domácím hřišti v Edenu po prohře 1:5 přenechali všechny tři body hostům ze západního koutu republiky. Jenže to se jednalo o první čtvrtinu soutěže, která se pražskému týmu ne zcela vydařila. Druhá čtvrtina je zřetelně povedenější a zlepšené představení bude chtít červenobílé mužstvo předvést i v KV aréně.

22. kolo: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (43 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (35 b.)
71:34
Skóre
52:42
Matic Podlipnik (9+14)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (7+10)
Ondřej Beránek (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jiří Drtina (7 gólů)
Matic Podlipnik (9+14)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (7+10)
Filip Novotný 93,7 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,1 %
Litoměřice – Karlovy Vary 2:1
Poslední zápas
Slavia – Ústí 8:1
Dominik Frodl je slávistickou jistotou mezi tyčemi.

Karlovy Vary od začátku sezóny dávají najevo, že to s návratem do nejvyšší hokejové soutěže v České republice míní vážně. Po jednadvaceti zápasech mají 43 bodů, díky kterým se usadily v čele WSM ligy. Slavia je o osm bodů nazpět, což není žádná extra ztráta, obzvláště když do poloviny soutěže chybí odehrát ještě 5 zápasů a sešívaní po vlažném vstupu do soutěže prokazují stoupající formu. Oba kluby z posledních 5 zápasů získaly shodně 9 bodů. Jenže ten poslední vyhrála pouze Slavia..

Co mají obě mužstva společné? Slavia i Vary mají stejný počet dosavadních vítězství za 3 body – jedenáct. Spolu s Budějovicemi a Kladnem nikdo nevyhrál vícekrát. Energie navíc vstřelila nejvíce gólů ze všech týmů – 71. Nicméně základ pro každého aspiranta na postup do baráže je dobrá defenziva. Karlovy Vary navíc zdobí nejmenší počet inkasovaných branek. Sešívaní se naproti tomu můžou pochlubit svým gólmanem, který je s procentuální úspěšností 94,13% druhý v hodnocení brankařů cele ligy. Karlovarský Filip Novotný je s 93,71% o příčku níž.

Obránce Energie Matic Podlipnik je fenoménem Energie

Další věcí, která je pro oba týmy společná, je post lídra produktivity, kterými jsou v obou mužstvech obránci. Zatímco na slávistické straně je jím Jiří Drtina se 17 kanadskými body, na straně týmu se zelenobílými dresy je jím objev této sezóny – Slovinec Matic Podlipnik s 23 body za 9 gólů a 14 nahrávek. S touto bilancí je nejproduktivnější obránce celé soutěže a pouhé dva body mu chybí, aby nechal za sebou i všechny útočníky.

Jestliže sezona 2015/2016 patřila Davidu Stachovi a Vítězslavu Bílkovi, rok nato oslnil WSM Ligu Jiří Říha, tak fenoménem tohoto ročníku je zatím právě tento karlovarský obránce.

23 b.
Tolik kanadských bodů získal za 21 zápasů obránce Matic Podlipnik

Slávisté si budou muset dát pozor i na další hráče. V probíhající sezóně potřebuje průměrně dva zápasy na vstřelení gólu Tomáš Rachůnek. Ještě lépe je na tom Ondřej Beránek, který s 11 zásahy vede klubovou soutěž střelců. Mezi nebezpečné hráče se musí počítat i Jaromír Kverka, který spolu s Henri Tuominenem oblékal ještě v minulé sezóně červenobílý dres.

Červenobílá posila Marek Račuk se hodlá ukázat hned v prvním zápase

Nová posíla Marek Račuk by měl pomoci především s ofenzivou.

Nebýt jediné prohry s Ústím, tak by Karlovarští mohli dát své KV Aréně přízvisko „nedobytná“. Sešívaní to tedy nebudou mít jednoduché, nicméně v tabulce na venkovních kluzištích jsou třetí, což je solidní bilance. Červenobílí navíc hlásí posilu do útoku. Marek Račuk, který přichází ze Znojma. V posledních dvou sezónách nastupoval v extralize, ale především v 1. lize, ve které stihl 43 zápasů a stejný počet kanadských bodů.

I s jeho schopnostmi chtějí sešívaní překvapit sebevědomé Karlovy Vary a přidat další vítězství do velice vyrovnané tabulky.

Autor Lukáš Vacek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více