Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. listopadu 2017

Vzpomínky ožily. Hezké si tady zahrát. Jen škoda prohry, smutnil Drtina

V pauze chtěli nabrat sílu a vypilovat nedostatky. Návrat do ligového kolotoče se však sešívaným hokejistům vůbec nepovedl. Slavia po více než týdenní zápasové odmlce vyjela na led „levou nohou“ a na ledě Karlových Varů prohrála hned o čtyři góly. Porážce nedokázal zabránit ani ostřílený matador Jiří Drtina. Pro něj měl navíc duel s Energií speciální příchuť. V tmavě zeleném dresu totiž v minulosti působil. „Rád si vzpomenu. Je hezké si proti Varům zahrát. Ale bylo by to lepší s vítězstvím,“ neskrýval zklamání dvaatřicetiletý zadák.

Vrátil se do starého známého prostředí a pro svůj tým v něm chtěl urvat tři body. Úspěch však nakonec v útrobách KV Arény oslavit nemohl. Slavia doplatila na horší pohyb i častá vyloučení a z Karlových Varů odjela s prohrou. Drtina tak s výsledkem rozhodně nemohl být spokojený.

„Prohráli jsme, takže dojmy jsou špatné. Soupeř byl bohužel lepší a předčil nás ve všech činnostech. My jsme to nezvládli a prohráli jsme,“ vyprávěl zkušený bek po zápase. Zároveň přesně pojmenoval důvody toho, proč se jeho celku na západě Čech nedařilo.

„Karlovarští měli dobrý pohyb. A to bylo asi to nejnepříjemnější. Jsou tam šikovní hráči a navíc ještě skvěle bruslí. Mají rychlé brejky a z toho dávají góly. My na to doplatili,“ popisoval, v čem tkví největší síla soupeře.

Červenobílí si rozhodně nepomohli ani častými fauly. Dvířka trestné lavice se kvůli jejich prohřeškům otevřela hned šestkrát. A Energie toho dvakrát využila. „Vyloučených bylo opravdu hodně. Neplynulo to ani tak z tvrdé hry, ale ze zbytečných faulů. To nás, nechci říct stálo zápas, ale přišli jsme o hodně sil na to, abychom s výsledkem ještě mohli něco dělat,“ uznal Drtina.

I když jeho celek šestkrát inkasoval a v brance se vystřídali oba gólmani, na maskované muže prohru rozhodně neházel. „Byly to těžké situace. Góly do prázdné brány nebo dorážky. Jen branka Vaška Skuhravého se možná dala chytit. Jinak to naši gólmani měli těžké.“

Naši fanoušci? Hezké, jak jsou věrní a jedou s námi

Po utkání ligového harcovníka mrzela nejen bodová ztráta, ale i fakt, že se na půdu svého bývalého týmu nevrátil vítězně. Podle jeho slov pro něj totiž byla zastávka v lázeňském městě speciální. Hlavně kvůli tomu, že v dresu Energie v minulosti nastupoval. „Nebylo to poprvé, co jsem proti nim hrál. Ale vždycky to je fajn, vždycky si na ta léta ráda vzpomenu. Byl jsem tady rád a je to hezké si proti Varům zahrát. Ale je to škoda. Bylo by to lepší s vítězstvím,“ smutnila sešívaná dvaadvacítka.

Co mohl ocenit, byly fanouškovské tábory obou mužstev. Přestože byl ten slávistický notně menší, vážil si Drtina jeho přítomnosti. „Naši fanoušci jezdí skoro na všechny venkovní zápasy. Sice jich není moc, ale jsou věrní a jedou. Je to pěkné. A ti karlovarští? Kulisa je lepší, než když tady byla extraliga. Daří se a lidi začali chodit, to tak bývá,“ hodnotil diváckou návštěvu.

Ani přes prohru nezapomněl zmínit, že i když Slavia tentokrát prohrála, v boji o co nejvyšší mety se s ní musí počítat. „Soutěž je vyrovnaná. Chceme se dostat do play-off a semifinále. Pak se uvidí. Jsou tady ale Vary a Budějovice, které mají našlapané kádry. My se budeme snažit zabojovat, dát se během sezony dohromady a uvidíme,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová, Vlastimil Mourek
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více