Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. listopadu 2017

Recept na Zubry? Výborný pohyb a tlak do brány, usmíval se Krejčík

Vrátil se na místo činu. Na stadion, kde ještě loni v dresu Prostějova sváděl líté bitvy o krále Moravy. Teď však Lukáš Krejčík nepřijel ze sousedního města, ale z druhé strany republiky. A v červenobílém trikotu zaznamenal vítězství. To podle něj bylo zasloužené, Přerov se sešívaným vyrovnal jen v závěrečné třetině, jinak dominovali hosté. „Dvě třetiny jsme hráli super hokej. Přerov se pak zlepšil, ale my to i se štěstím zvládli,“ radoval se po tříbodovém zisku sedmadvacetiletý forvard.

Slavia dokázala vyloupit Přerov a po vítězství 3:2 odvézt všechny body. Jak byste utkání zhodnotil?
Přerov je doma silný, my jsme chtěli hrát aktivně. Ale tentokrát jsme měli dvě třetiny výborný pohyb a takřka k ničemu je nepustili. Trošku nás sice přibrzdil gól na 1:3, ale podle mě jsme v tom zápase byli určitě lepší. Jak jsem říkal, dvě třetiny jsme podali super výkon. Měli jsme dobrý pohyb, tlačili se do brány. Škoda, že jsme se neutrhli o více gólů. V posledním části se Přerov zlepšil a my měli na konci zápasu i štěstí. Ale podle mého jsme odehráli dobrý zápas.

Hodně velkou vzpruhou byl v úvodu duelu určitě vedoucí zásah, který padl už po minutě hry. Jak moc byl zásadní pro další vývoj?
Určitě to pomůže, když se dá gól hned na začátku. Oni pak museli tlačit, ale my jsme na brejky ani moc nespoléhali. Celý zápas jsme se snažili hrát aktivně a vyšlo to.

Jak moc vás mrzel přerovský gól, který jste inkasovali hned čtrnáct vteřin po vaší třetí trefě?
Tam byla velká chyba. Chtěli jsme to udržet do konce třetiny a Přerov naopak vstřelený gól nakopl.

Vy sám jste mohl v závěru definitivně pečetit výhru a utnout nápor Přerova, koncovka se ale nepovedla. Co se dalo udělat jinak, aby z toho byla branka?
Myslím, že tam na mě byl faul, rozhodčí to ale nechal. Puk se mi tam kvedlal, chtěl jsem to gólmanovi uklidit mezi nohy, ale asi to chtělo kličku. Rychlost jsem měl. Ale to je jedno. Hlavně, že jsme vyhráli. Důležité tři body.

Přerov v závěru ještě několikrát zahrozil. Nezatrnulo vám, když jste sledoval jeho honbu za vyrovnáním?
Určitě ano. Přerovští tam měli tři čtyři situace, které byly opravdu nebezpečné. Ale to stává. Domácí tým se tlačil za vyrovnáním a dával do toho všechno. My jsme to zuby nehty ubránili.

Výkony se zlepšily, chceme takhle pokračovat, velí Krejčík

Ještě loni jste hrál v sousedním Prostějově. U velkého rivala Zubrů. Mělo pro vás utkání speciální náboj?
Derby mezi Prostějovem a Přerovem jsem hrál dva roky a určitě to ve mně zanechalo nějaké vzpomínky. Určitě to bylo víc vyhecované, i od fanoušků. Ale Slavia je velkoklub, takže i na takový zápas tady panovala skvělá atmosféra.

V dresu soupeře jste se potkal s bývalým spoluhráčem Jakubem Šlahařem. Proběhlo nějaké hecování?
Ani ne. Na rozbruslení jsme se pozdravili. Po zápase si zavoláme, ale nijak speciálně jsme se nehecovali.

Sám jste zmínil vynikající diváckou kulisu. Na Slavii se přišlo podívat přes dva tisíce lidí. Co k tomu říct?
Bylo to super. Na Moravě lidi na hokej chodí. I když to bylo pondělí, byla tu skvělá návštěva. Na začátku byli fanoušci trochu ospalí, ale na konci ožili a hnali Přerov dopředu.

Sešívaným se až na drobná zaváhání momentálně daří. Jak jste s výkony z poslední doby spokojený?
Začátek sezony jsme měli slabší. Teď se to snažíme dohonit manko, které jsme nabrali. Hra i výsledky se zlepšily a chtěli bychom takhle pokračovat. Pomáhají nám i výkony nových posil – Lukáše Endála a Marka Račuka. Oba jsou zkušení hráči, silní na puku i v koncovce.

Nedávno se vám narodila dcerka. Když si chcete odpočinout od hokeje a vypnout, rodinné zázemí určitě hodně pomáhá…
Každý den s malou je úžasný. Moc si toho vážím. Osobně se mi teď nějak extra nedaří, ale doufám, že se to zlomí. Malá mi doma spravuje náladu.

Autor Martina Kramerová, Petr Komárek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video