Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. prosince 2017

Sešívaní ve světě: Furch bojuje o olympiádu, Červenkovi se vzdaluje

Už za dva měsíce jsou tu olympijské hry v Koreji a mohli by se na nich objevit i odchovanci Slavie. Vzhledem k absenci hráčů z NHL má největší šanci například brankář Dominik Furch. V následujícím přehledu se dozvíte, jak se daří i dalším bývalým slávistům při jejich angažmá v zahraničí.

Tomáš Hertl (San Jose, NHL)

32 zápasů – 19 bodů (8+11)

Za poslední měsíc rozšířil svůj střelecký účet o šest branek. Nejlépe mu vyšel zápas s Vancouverem 11. listopadu, ve kterém jeden gól vstřelil a na další dva přihrál; další góly pak vstřelil Vegas, Winnipegu, Carolině a Minnesotě. V klubovém bodování Žraloků mu patří čtvrté místo.

Vladimír Sobotka (St. Louis, NHL)

35 zápasů – 18 bodů (6+12)

Sobotka nastupuje za St. Louis pravidelně, ve statistikách má o dva góly méně než Hertl navzdory většímu počtu odehraných zápasů. Za poslední měsíc se trefil v Edmontonu a ve Vancouveru a také proti Detroitu. Stále patří ke „zlým mužům“ St. Louis, více trestných minut má na kontě jen Brayden Schenn.

Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL)

32 zápasů – 11 bodů (4+7)

Také Dmitrij Jaškin se v současnosti v sestavě St. Louis napevno usadil, i když dostává na ledě méně prostoru než jeho český parťák Sobotka. Patří ovšem ke spolehlivým dříčům a je to vidět ve statistice plus/minus, kde je v klubovém hodnocení na šestém místě.

Dominik Furch (Omsk, KHL)

35 zápasů – průměr 1,77, úspěšnost 93,60 %, 4 nuly

V polovině listopadu si na tréninku Omsku přivodil zranění v horní části těla a několik zápasů musel vynechat. Brzy byl ale zase na ledě a drží si fantastický průměr 1,77 branky na zápas, což jej řadí k šesti nejlepším brankářům v celé KHL. Především jeho zásluhou má Omsk nejméně inkasovaných gólů v konferenci a Furcha neminula pozvánka do reprezentace na Channel One Cup.

Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL)

41 zápasů – 24 bodů (8+16)

Na moskevský turnaj odcestoval i Andrej Nestrašil , který na konci listopadu zažil v KHL čtyři zápasy v řadě, ve kterých pokaždé bodoval. V Nižněkamsku je momentálně druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Také on bojuje o možnost zahrát si na olympijských hrách.

Roman Červenka (Fribourg, Švýcarsko)

17 zápasů – 21 bodů (7+14)

Na Channel One Cup byl původně nominován i Roman Červenka, ale kvůli zranění nakonec neodcestoval, což může negativně ovlivnit jeho možnou účast na olympiádě v Koreji. Ale trenér Jandač naznačil, že šanci pořád určitě má. Ve švýcarské lize ovšem i navzdory malému počtu odehraných zápasů válí. Ačkoliv hrál o 11 zápasů méně, má v klubovém bodování stejný počet bodů jako lídr Fribourgu Jim Slater.

Michal Birner (Fribourg, Švýcarsko)

27 zápasů – 21 bodů (7+14)

Naprosto stejnou bodovou bilanci má ve Fribourgu i Červenkův spoluhráč Michal Birner, má ale na kontě o deset zápasů více. Birner byl mezi náhradníky reprezentace pro turnaj v Moskvě, ale nakonec se z účasti omluvil pro nemoc.

Filip Chlapík (Belleville Senators, AHL)

27 zápasů – 15 bodů (6+9)

Dvacetiletý útočník si v letošní sezoně splnil velký sen, když naskočil do svého prvního zápasu NHL za Ottawu. V něm si dokonce hned připsal i první kanadský bod, ke kterému potřeboval pouhé čtyři sekundy na ledě! Asistoval při gólu v přesilovce a Ottawa i díky němu vyhrála 5:4 na Philadelphií. Poté se ale Chlapík vrátil znovu do farmářského týmu Senatorů, kde má ve 27 zápasech na kontě 15 bodů.

Dominik Mašín (Syracuse, AHL)

25 zápasů – 12 bodů (4+8)

Nejlépe střílející obránce farmářského týmu Tampy Bay prozatím čeká na svou šanci v NHL. Blesky sice potřebovaly v posledních dnech vyztužit defenzívu, ale přednost dostal Mašínův spoluhráč Jamie McBain. V sobotu 3. prosince se Mašín jako první trefil v zápase proti Belleville, který měl charitativní podtext a po jeho trefě fanoušci naházeli na led stovky plyšáků.

Jan Kern (Dubuque, USHL)

17 zápasů – 6 bodů (5+1)

Teprve 18letý útočník Jan Kern zkouší štěstí v zámoří poprvé a v juniorské lize USHL se zatím otrkává. Za tým Dubuque Fighting Saints nastoupil v 17 zápasech a nastřílel pět branek což jej řadí k lepším střelcům jeho týmu, který leží asi 300 kilometrů od Chicaga.

Adolf Straka (Skalica, Slovensko 2)

25 zápasů – 4 body (1+3)

Karel Drahorád (Skalica, Slovensko 2)

10 zápasů – 2 body (0+2)

Někdejší slávističtí parťáci Karel Drahorád a Adolf Straka před sezónou odešli do Skalice a ve druhé slovenské lize si oba obránci vedou rozdílně. Jednadvacetiletý Straka už nastoupil k 25 zápasům a připsal si i první branku, když se trefil v pátečním utkání proti Michalovcům. To o rok starší Drahorád má odehraných jen 10 zápasů.

Statistiky platí k 17.12.2017

Autor Jiří Novák
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více