Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. prosince 2017

Slávističtí mladíci se před Vánoci účastnili kvalitních turnajů

Nejpovedenější turnaj má za sebou 5. třída, která ve slovenském Lučenci vybojovala v konkurenci několika zahraničních týmů zlaté medaile. Dařilo se i druhákům, kteří v rakouském Salcburku skončili druzí. S nepořízenou se pak do Prahy vrátili šesťáci. Ti jsou sice v lize stále neporaženi, na turnaji v Jihlavě se jim ale vůbec nedařilo.

6. třída

V předvánočním čase se v Jihlavě uskutečnil už tradiční turnaj šesťáků. V metropoli Vysočiny se sešlo spoustu kvalitních týmů, které patří k nejlepším v celé České republice. Všechny zápasy byly vyrovnané a rozhodovaly jen maličkosti.

Sešívaní se po skvělé první polovině ligové sezóny vybrali první slabší moment. Proti silným soupeřům neměli červenobílí potřebné štěstí, aby se mohli poslední den zúčastnit bojů o medaile. Úspěch ovšem nebyl vůbec daleko, do finálové skupiny postoupil na úkor Slavie Chomutov jen díky lepšímu vzájemnému zápasu.

Pro slávistické mladíky jde po letech o první turnajový neúspěch, to však nemění nic na tom, že sousta šesťáků má velký talent. První větší „klopýtnutí“ je tak může jen posunout dále.

5. třída

Už před týdnem odcestovali páťáci do slovenského Lučence, kde se konal kvalitní mezinárodní turnaj, ve kterém se proti sobě postavily celky z Česka, Slovenska, Maďarska nebo Ukrajiny. Sešívaní turnaj zahájili velmi dobře a s velkým přehledem si poradili s Popradem a TE Újpest.

V posledním skupinovém utkání sice červenobílí podlehli týmu HOBA Bratislava, byla to ale jediná porážka na celém turnaji. Ve čtvrtfinále a finále neměli Pražané se svými soupeři příliš velké problémy, a tak se mohli v klidu připravit na finále.

V boji o zlato došlo na odvetu ze základní skupiny. Tentokrát byli úspěšnější sešívaní, a vrátili tak celku HOBA Bratislava porážku z prvního utkání. Slávisté uspěli i v individuálních ocenění, nejužitečnějším hráčem celého turnaje se stal Viktor Šámal.

2. třída

Jedna z nejmladších kategorií se v neděli 17. prosince vydala na turnaj do Salcburku. Hrálo se v jedné z nejlepších hokejových akademií na světě, což přineslo spoustu nových zkušeností mladým hráčům i trenérům.

Sešívaní kráčeli zápas od zápasu velmi úspěšně, postupně dokázali porazit oba výběru domácích (14:2 a 8:0), HC Klostersee (3:1) i Black Wings Linz (10:4). V posledním duelu čekal na červenobílé naděje německý Mnichov.

Vývoj turnaje určil, že se v posledním zápase hrálo o celkové prvenství. Slávistům stačila k prvnímu místu i remíza a v průběhu zápasu to vypadalo slibně. Mnichov se sice dostal do dvoubrankového vedení, které ale červenobílí poměrně rychle smazali. Závěr se však vydařil lépe německému týmu, který tak Slavii přisoudil konečné druhé místo.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více