Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. prosince 2017

Naladit se na bitvu s Vary! Přiveze Slavia z Ústí další vítězství?

Období mezi Vánocemi a Silvestrem již tradičně vyplní také hokejová WSM liga. Kolotoč zápasů pokračuje dvěma koly. Slavia se v nich nejprve představí na severu Čech, kde vyzve Ústí nad Labem. Poté o body zabojuje doma v Edenu. V posledním utkání kalendářního roku vyjedou sešívaní na led proti Karlovým Varům. S jakou náladou do duelu s Energií vstoupí? O tom hodně napoví duel ve městě pod Střekovem. Červenobílí zatím dokázali v letošní sezoně Ústecké dvakrát porazit. Povede se jim stejný kousek i potřetí?

32. kolo: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
10. místo (45 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (59 b.)
98:119
Skóre
90:72
Daniel Vrdlovec (9+22)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (8+15)
David Merta (14 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (10 gólů)
David Bernad (4+19)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (8+15)
Jakub Soukup 91,01 %
Jan Růžička 90,57 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,37 %
Patrik Polívka 87,62 %
Ústí – Litoměřice 4:1
Poslední zápas
Slavia - Třebíč 4:1

Sešívaní hokejisté se v minulém týdnu skvěle naladili na vánoční svátky. V posledních třech kole porazili Frýdek-Místek, Vsetín i Třebíč a připsali do tabulky pravdy důležitých sedm bodů. Naposledy přetlačili na domácím ledě Horáckou Slavii, která sice nejdřív „kousala“, pak si ale od červenobílých nechala nasázet čtyři branky a v Edenu se mohlo slavit. Dvěma góly a asistencí zařídil triumf Lukáš Endál, který se tak stal hrdinou utkání.

„Jsem rád, když můžu přijet a pomoct nějakou brankou. Když pak ještě zvládneme vyhrát, tak jsem šťastný dvojnásob. O to budou hezčí Vánoce – s vědomím, že jsem tady mohl být nápomocný. Taky jsem to konečně protrhl, protože ty góly mi tam úplně nepadaly jak v Brodě, tak tady. O Vánocích tak nebudu muset nad hokejem tolik přemýšlet,“ vyprávěl po vítězství ostrostřelec z Havlíčkova Brodu.

Bilance hovoří pro Slavii, získá další triumf?

Teď Slavii navíc čeká soupeř, na kterého by si mohla věřit a urvat další bodový jackpot. Vyráží totiž na sever Čech, kde změří síly s Ústím. V dosavadních dvou zápasech nenechala Severočechy ani jednou zvítězit. Na konci září přivezli svěřenci trenéra Razýma do Prahy těsnou výhru 2:1. O ni s postarali svými trefami Šafránek a Kubica.

Na začátku listopadu bylo vítězství Pražanů daleko jednoznačnější. Hosté z Ústí odjížděli z Edenu s vysokým přídělem osmi branek. Bodově zazářili především Endál, Kubica a Jankovský. První dva zaznamenali po dvou gólech a jedné asistenci, slávistická třiasedmdesátka naopak nasbírala jednu trefu a dvě přihrávky.

Přestože je tíží horší bilance, nepůjdou Ústečtí do duelu bez sebevědomí. Před Vánocemi totiž dvakrát vyhráli – Přerov porazili o dvě a Litoměřice o tři góly. Obzvlášť skalp Zubrů ústecké fanoušky hodně potěšil. Jak si povedou proti dalšímu z papírově silnějších soupeř? A prodlouží Slavia šňůru výher, nebo naopak bude muset kousat porážku? Zápas začíná na severu Čech v 18:00. Vítěz bude znám přibližně o dvě hodiny později.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více