Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. ledna 2018

Zápas patřil Frodovi. V soutěži nemá konkurenci, myslí si Zdeněk Doležal

Zatímco Lukášové Endál s Krejčíkem velký obrat proti Motoru načali, Zdeněk Doležal ho vítězným nájezdem dokonal. Při samotné „penaltě“ už to skoro vypadalo, že svou šanci prováhá, nakonec se ale nemýlil a vystřelil Slavii cenný triumf. Na vítězství podle něj však měl lví podíl také gólman Frodl, který pochytal, co se dalo. „Nájezdy i celý zápas byly Dominika. Chytal výborně. V soutěži podle mě vůbec nemá konkurenci,“ rozplýval se nad strážcem sešívané svatyně.

Po úvodní dvacetiminutovce zápasu s jihočeským soupeřem byla nálada v sešívaném táboře na bodě mrazu. I když byli domácí hráči pro lídra soutěže rovnocenným sokem, na ukazateli skóre svítil výsledek 0:2. Do prostřední periody ale vlétlo mužstvo trenéra Razýma jako uragán.

„V kabině jsme si řekli, že jsme dvakrát prohráli buly a pak tam prošla střela od modré. Jinak byla třetina vcelku vyrovnaná . Určitě jsme věděli, že nehrajeme špatně. Můžeme být rádi, že nám přijel pomoct Lukáš Endál a dal dva kontaktní góly, což bylo super,“ popisoval průběh střetnutí Zdeně Doležal.

Dvě vstřelené branky sice dostaly Motor na začátku do výhodné pozice, červenobílí ale zabrali a právě díky Endálovým trefám a Krejčíkově skvělému sólu dokázali vývoj duelu vyrovnat a vynutit prodloužení velké bitvy. Navíc s vítěznou penaltovou tečkou na závěr. „Po Endyho gólech už jsme to vzali na sebe, Lukáš Krejčík výborně vyrovnal a nájezdy byly naše,“ řekl jeden z klíčových mužů na ledové ploše. Po závěrečné siréně a úspěšných nájezdech tak mohli slávisté společně se stovkami fanoušků oslavit sladký triumf.

„Dvakrát jsme prohrávali o dva góly a dokázali to otočit. Proti takového soupeři a před fantastickou diváckou kulisou. Paráda. Byl to od nás super výkon a doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů,“ hodnotil utkání autor vítězné trefy, na niž si diváci počkali až do samostatných nájezdů.

Úspěšný nájezd? Letos mi to pokaždé vyšlo, říká Doležal

Ačkoliv se při exekuci vítězné „penalty“ chvíli zdálo, že puk v brance neskončí, opak byl pravdou. Doležal si položil gólmana Gábu a v pádu poslal kotouč k pravé tyči. Sám pak přiznal, že přesně věděl, co udělá. Na každého protivníka to totiž zatím vždycky zabralo. „Věděl jsem, jak zakončím. Musím říct, že mi to letos zatím pokaždé vyšlo. Proto se toho budu držet,“ přiznal.

Nezapomněl ale připomenout, že hrdinou utkání byl v jeho očích někdo jiný. A to brankář Dominik Frodl. „Nájezdy byly stejně jako celý zápas našeho gólmana, který v téhle soutěži podle mě vůbec nemá konkurenci. Pokaždé mu můžeme děkovat. Po většině zápasů. I tentokrát chytal výborně a má na vítězství hodně velký podíl,“ uzavřel Doležal.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více