Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
24. ledna 2018

Junioři uzavírají první část extraligy, dorosty na nepřátelském území

Další týden kalendářního roku 2018 sebou přináší i další porci zápasů mládeže. Oba dorosty se představí celkem třikrát – pokaždé však na ledě soupeřů. To junioři už vyhlíží souboje v Edenu. Během pátku a soboty ve Vršovicích přivítají Oceláře a vítkovické hokejisty. Pro juniory budou dva domácí zápasy pomyslnou tečku za první částí extraligy.

Junioři

26. 1., HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec

O postupu sešívaných juniorů do druhé části extraligy už je rozhodnuto. Nepopulárním pozicím mezi 13. a 18. místem se úspěšně vyhnou a zápasy o umístění je minou. V posledních dvou kolech tak hrají „jen“ o to, zda do bojů o účast v play off naskočí ve skupině B, či A.

A samozřejmě o tolik potřebné sebevědomí... Slávisté jsou v tabulce šestí, ovšem skupinka dalších čtyř pronásledovatelů na ně zatím ztratila pouhé dva body.

Výhra navíc střídá prohru. Čtyři poslední zápasy juniorů? Desítku dali (10:4 s Litvínovem), pak desítku dostali (1:10 od Sparty). Čtyři góly dostali a prohráli (2:4 s Boleslaví), pak čtyři góly dali a vyhráli (4:1 proti Liberci). Co předvedou proti Ocelářům, kteří z patnáctého místa na postupové příčky jistě nedosáhnou?

27. 1., HC Slavia Praha – HC Vítkovice Ridera

Žádný čas na lelkování! Hned v sobotu naskočí juniorka do dalšího duelu. Do Edenu dorazí Vítkovice. Dost možná jeden z oblíbenějších soupeřů. Slávisté proti nim letos ani loni neprohráli jediný ze tří vzájemných zápasů.

Tentokrát ale budou mít Vítkovičtí speciální motivaci a svou kůži nedají lacino. Před posledními dvěma koly první části extraligy se drží na dvanácté, tedy poslední postupové pozici. Tu budou chtít zuby nehty udržet. Nájezdníky z nižších příček by rádi odrazili vlastními úspěchy, pak by nemuseli spoléhat na to, že Zlín či Jihlava klopýtne.

Starší dorost

25. 1., HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha

To mladší kolegové juniorů už proplouvají vodami druhé části soutěže – perou se ve skupině o pořadí v play off. V ní se zatím drží na slušné páté příčce. Na body se zatím však v posledních zápasech poměrně nadřeli. Proti Pardubicím a Mountfieldu se šlo až do prodloužení, pomyslené zlepšení chuti obstaral alespoň pondělní zápas proti Jihlavě, který Vršovičtí vyhráli 5:2.

Do Edenu tentokrát ale dorazí jeden z pronásledovatelů sešívaných. Sedmá Energie by se na červenobílé mohla v případě výhry dotáhnout na rozdíl jediného bodu.

Navíc jsou Karlovarští na vítězné vlně. Po sedmizápasové šňůře bez bodu přehráli venku Zlín i Vítkovice a zaváhat nebudou chtít ani v Edenu. Na červenobílé soky už navíc jednou recepty našli – doma je přehráli 2:1.

26. 1., HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

Pořádná výzva pak přijde o den později. Západní trip dovrší starší dorostenci na ledě Plzně. Před sešívanými tak bude stát druhý celku soutěže, kterému by rádi vrátili domácí prohru po nájezdech (4:5sn).

Plzenští si navíc do boje Slavií ponesou i sebevědomí z předchozího víkendu. Stejně jako Energie si venku poradili s Vítkovicemi i Zlínem. Na vlastní stadion se Západočeši vrátí po čtyřech kole. Čeká je vítězný návrat domů, nebo jim přivítaní sešívaní pokazí?

Mladší dorost

25. 1., HC Slovan Ústí nad Labem – HC Slavia Praha

Před sešívanými stojí deset kol, která rozhodnou o tom, zda si červenobílí mladíci prodlouží sezonu, nebo jim postup do play-off na závěrečném turnaji uteče. Jsou sice na slibné třetí pozici, k postupu by museli přeskočit první Kladno. Na něj ale ztrácí propastných devatenáct bodů.

Část ztráty by mohli ukrojit už ve čtvrtek, kdy vyrazí do Ústí. Soupeř je ve skupině C s patnácti body beznadějně poslední. V posledních zápasech navíc nedokázali čelit šestigólovým přídělům soupeře – od Třemošné a Kladna.

Ovšem pozor. Ústí už jedou Slavii zaskočilo – porážku 2:3p s papírově slabším soupeřem by však sešívaní zopakovali jen velmi neradi. Před nadstavbovou částí totiž vyhráli obě předchozí střetnutí.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více