Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. ledna 2018

Pátá výhra v řadě? Kadaň do Edenu přiveze i vítěze Stanley Cupu

Posledních deset kol před Slavií. Závěrečnou desítku zápasů načnou sešívaní doma. Proti poslední Kadani by klopýtli jen velmi neradi. Pomalu se totiž blíží finální sčítání bodů po základní části. „Náš cíl je čtvrté místo, na které ztrácíme bod. Určitě se na něj chceme dostat, takže vyhrávat musíme,“ uvádí Jankovský. K dalším bodům můžete červenobílé dovést i vy. Rodiny s dětmi mohou využít zvýhodněné vstupné.

43. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Trhači Kadaň

Porovnání týmů
5. místo (74 b.)
Postavení v tabulce
14. místo (23 b.)
114:92
Skóre
85:174
David Šafránek (9+22)
Nejproduktivnější hráč
David Hejcman (7+11)
Lukáš Krejčík (12 gólů)
Nejlepší střelec
Nicolas Hlava (9 gólů)
Jiří Drtina (8+15)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný
Šimon Szathmáry (oba 5+11)
Dominik Frodl 93,4 %
Patrik Polívka 87,6 %
Úspěšnost brankářů
Tadeáš Dvořák 87,6, %
Dominik Pavlát 92,8 %
Prostějov – Slavia 2:3sn
Poslední zápas
Kadaň – Litoměřice 3:8

Důležitý souboj o uhájení páté příčky mají sešívaní za sebou. V Prostějově slavili po nájezdech. Tým musel dle slov Jankovského ukázat charakter a může tak do sobotního duelu nastupovat posílen výhrou.

Kádr Slavie doznal před posledním utkáním v Prostějově jedné drobné změny. Do Ústí nad Labem byl z důvodu malého herního vytížení uvolněn Václav Krliš. Ten za Slavii nastoupil k pětadvaceti zápasům, ve kterých stihl zapsat čtyři body (1+3).

Proti Kadani tedy bez Krliše, ale s bezpochyby kvalitní diváckou kulisou. Klub pro rodiče s dětmi přichystal zvýhodněné vstupné. Sešívaní by rádi natáhli vítěznou sérii na pět zápasů a dotáhli se na čtvrtý Přerov, na který ztrácí jediný bod. Buďte u toho!

„Pro nás bude hlavně důležité to, abychom soupeře nepodcenili. Taky umějí hrát hokej a dokážou překvapit. Nesmíme je podcenit, musíme hrát na sto procent a pak se nám snad povede zvítězit,“ nepochybuje Jankovský.

Propastná ztráta

Právě Jankovskému osobně se proti Kadani daří. V každém ze tří vzájemných zápasů s Trhači dokázal bodovat (2+2). Obdobně si proti tomuto soupeři vede i celá Slavia. V první polovině soutěže si sešívaní připsali dvě vysoké výhry (venku 6:3, doma 7:1), jedno drobné zaváhání ale přece přišlo. V posledním vzájemném souboji slavila doma Kadaň v prodloužení (3:2p).

Od zápasu ze začátku prosince se v severočeském týmu leccos změnilo. Do fungování klubu se naplno zapojil Petr Klíma, legendární útočník, který v roce 1990 získal s Edmontonem Stanley Cup. Záhy došlo ke změnám i na trenérském postu.

29 b.
Ztráta na tým dvě příčky před Kadaní? Celých 29 bodů. Benátky s Kadaní zbytku WSM Ligy nestačí.

Právě Klíma se ujal pozice asistenta poté, co klub po vzájemné dohodě rozvázal kontrakt s trenérem Jiřím Čelanským. „Sezonu na střídačce dokončí dvojice Miroslav Buchal a Petr Klíma, který i nadále zůstává členem sportovního úseku klubu,“ vysvětloval pro klubový web statutární ředitel Jaromír Šindel.

Trhači tak letošní sezonu zkoušejí rozehrát už s třetí variantou složení realizačního týmu. Prosincový příchod Buchaly s Klímou byl totiž už druhou změnou na trenérském postu v letošní sezoně.

Že by ale nové tváře na střídačce přinášely lepší výsledky, to se asi říct nedá. Kadaň se krčí dál na posledním místě tabulky. Na předposlední Benátky ztrácí sedm bodů, ztráta na dvanácté Ústí je dokonce 29 bodů.

Právě Ústí je posledním týmem, který dokázali Trhači porazit. Od 38. kola drží Severočeši šňůru čtyř zápasů bez výhry. Sešívaní se v sobotu od 15.00 pokusí soupeři tuto sérii natáhnou o jeden zápas, zároveň zabojují o vlastní pátou výhru v řadě.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více