Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
29. července 2019

Barák po podpisu smlouvy: Slavia byla priorita, je to kus mě

Na začátku přípravy na ledě si sešívaní pojistili služby obránce Jindřicha Baráka. Slávistický odchovanec prožil v loňské sezoně těžké období. Brzdila ho četná zranění, a tak nemohl nasbírat mnoho zápasových minut. S o to větším elánem se ale chce vrhnout do nového ročníku Chance ligy. „Mám radost, že mi klub dal důvěru. Budu se snažit týmu maximálně pomoci v boji o vyšší příčky,“ říká.

Podepsal jsi smlouvu na další sezonu. Jaké máš pocity?
Jsem rád, že jsem dostal důvěru po ne příliš podařené loňské sezoně. Minulá sezona pro mě nebyla dobrá ať už z osobního nebo týmového hlediska. Výsledky nebyly optimální. Mám radost, že mi klub dal důvěru a umožnil mi, abych si znovu vydobyl svoje postavení.

Měl jsi i jiné nabídky? Byla Slavia prioritou?
Vždycky pro mě byla priorita zůstat ve Slavii. Jsem odchovanec, znám to tady a jsem v Edenu jako doma. Nijak jsem neváhal, když mě Slavia oslovila s nabídkou smlouvy. Byla pro mě priorita zůstat doma a po nezdařilé sezoně ukázat, že umím hrát hokej a že mám chuť bojovat.

V Edenu se cítím jako doma

Vzpomněl by sis na nejlepší moment, který jsi ve Slavii za svoje dosavadní působení zažil?
Určitě to byl můj první start v A-týmu. Pokud si dobře pamatuju, tak to bylo v Liberci ještě za pana Růžičky krátce po tom, co jsem se vrátil z Kanady. Pěkných momentů jsem tady zažil víc. Na každou sezonu v dresu Slavie vzpomínám rád. Člověk se tu cítí jako doma a je to tak trochu i kus mě.

Letní suchou přípravu jsi absolvoval sám, měl jsi individuální plán. Jak jsi se připravoval?
Myslím, že jsem připravený dobře. Nevadí mi nabírat kondici a dávat si trochu do těla. Přípravu jsem si udělal náročnou a věřím, že mi prospěla.

Co jsi dělal během dovolené?
Byl jsem se synem na týden v Itálii. Poprvé jsme byli někde sami dva, takže jsme si užili spoustu zábavy. Byla to trochu jiná dovolená, než jsem zažíval. Po návratu jsem si trochu odpočinul doma a před týdnem jsme vyjeli na led.

Začátky přípravy na ledě bývají těžké. Cítíš se na bruslích dobře?
Vzhledem k tomu, že jsem chodil jednou nebo dvakrát týdně během svojí individuální přípravy na led, tak to není tak špatné. Člověk si ale sám udělá spíš herní trénink, aby udržoval pohyb na bruslích, a tolik se nesoustředí na sprinty a podobně. Je to cítit, že teď děláme intenzivnější věci, než je jen hra. Musíme se do toho všichni dostat, abychom byli připravení na začátek sezony.

Musíme utvořit partu, která bude chtít makat a bojovat

Za pár dnů vám začínají přípravné zápasy. Těšíš se na ně?
Moc se těším. Mnohem radši hraju zápasy, než trénuju. Myslím, že nás čekají těžcí soupeři a nebude to nic lehkého. Každopádně musíme i v přípravných zápasech jet na doraz a utvořit partu, která bude chtít makat a bojovat o přední příčky v tabulce.

Jak hodnotíš kabinu?
Kluci jsou tady víceméně stejní jako byli minulý rok. Je skvělé, že se všichni známe. Noví hráči taky bez problémů zapadli do party. Kabina tady byla vždycky dobrá. Nemyslím si, že se někdy objevil větší problém. S některými spoluhráči se známe odmala. Máme mladší kolektiv, takže si užijeme i hodně srandy, i když já už se k těm mladým spíš nepočítám.

V loňské sezoně jsi odehrál poměrně málo zápasů kvůli zraněním. Jaké cíle máš pro nadcházející sezonu?
Minulá sezona je pro mě uzavřená kapitola. Byl jsem pořád zraněný, měl jsem popraskané svaly. Už nad tím nepřemýšlím a nechci se k tomu vracet. Teď začíná nová sezona a jsem připravený podat maximální výkon, abych přispěl týmu. Chci, abych měl lepší sezonu než vloni a doufám, že se nám bude s týmem dařit.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video