Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. května 2019

Brácha má hodně zkušeností a radí mi, přiznává Tadeáš Hejda

Jméno Hejda není v Edenu neznámé, Jan vybojoval se Slavií v roce 2003 mistrovský titul, jeho bratr Tadeáš má za sebou premiérovou sezonu v A-týmu. A další starty může přidat v té příští, protože podepsal v klubu novou smlouvu. Přečtěte si rozhovor s dvaadvacetiletým obráncem.

Tadeáši, podepsal jsi novou smlouvu, jak se těšíš na svoje další působení ve Slavii?
Jsem na Slavii od malička, takže bylo mým cílem vybojovat si tady smlouvu, poprat se o to v minulé sezoně. Jsem rád, že jsem dostal nabídku.

Zmínil jsi minulou sezonu, která pro tebe byla premiérová v A-týmu. Jak by ses za ní ohlédl?
Na to, jaký jsme měli mladý a nezkušený tým a spousta z nás hrála poprvé chlapský hokej, tak si myslím, že se s tím většina popasovala dobře.

Přečtěte si:

A jaký byl minulý ročník pro tebe osobně?
Bylo to nahoru dolu, neodehrál jsem všechny zápasy, ale získal jsem zkušenosti a chci to využít do další sezony a projevit se v co nejlepším světle

Co od nadcházející sezony očekáváš?
Určitě bychom chtěli zabojovat o play-off a umístit se lépe než minulou sezonu. Věřím, že se nám to povede i díky tomu, že už máme více zkušeností, víme co od toho očekávat a přizpůsobíme se tomu

Aktuálně probíhá letní příprava, jaká je?
Je podobná jako minulou sezonu, dá se očekávat, že to ještě bude těžké, ale bereme to docela zábavnou formou, takže nás to baví, a to je hlavní.

Zábavnou formou?
Trenéři to vymýšlejí tak, aby nás to bavilo. Máme různé soutěže, středy jsou hrací a za poslední místo je nějaké běhání nebo schody, takže má každý motivaci makat na tréninku naplno, aby nemusel běhat.

Co je pro tebe v přípravě nejtěžší?
Asi vytrvalostní běhy. V pátek chodíme do Krčského lesa běhat delší tratě, a to nemá ráda asi většina

Tvůj brácha vyhrál se Slavií v roce 2003 mistrovský titul, radí ti v kariéře?
Žije v Americe v Denveru, ale komunikujeme spolu, radí mi co a jak, má strašně moc zkušeností. Hodně se o mně baví i s tátou.

Sleduje někdy tvoje zápasy?
On sem jezdí spíš v létě na dva až tři měsíce, ale když má příležitost, tak se podívat jde. Nebo pak sleduje výsledky na onlajnech a má přehled.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více