Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. července 2020

Brož o studiu na vysoké škole: V zápřahu s hokejem se rozhodně nenudím

Slavia má ve svých řadách také několik hráčů, kteří studují na vysoké škole. Jedním z nich je útočník Jaroslav Brož, který v rozhovoru nastiňuje, jak jeho studium probíhá nebo jaké má cíle na akademickém poli.

Sezona 2019/2020

  • Zápasů: 45
  • Bodů: 20
  • Gólů: 4
  • Asistencí: 16

Jardo, máte za sebou suchou letní přípravu, jaké jsou tvoje dojmy?

Rozhodně pozitivní! V suché letní přípravě jsme se zaměřili především na silovou stránku a na krátké sprinty do třiceti vteřin, což mi vyhovuje. Celkově mám z dosavadní přípravy dobrý pocit.

Trenér Doležal v rozhovoru říkal, že došlo k silovému progresu, pozoruješ změny i na sobě?

Určitě. Absolvovali jsme během první části letní přípravy dva dvoufázové tréninky, které byly výhradně zaměřeny na sílu. Myslím si, že nám to do následující sezony pomůže, a věřím, že to bude na ledě znát.

Drtivá většina hráčů se ale těší zejména na led, máš to podobně?

Samozřejmě! Je jasné, že z posilovny těžko vstřelíme gól. (smích) Na led se těšíme úplně všichni a zejména na přípravné zápasy, které přijdou na řadu na začátku srpna.

Aktuálně probíhá třítýdenní dovolená, co máš v plánu podniknout ve chvíli volna?

Nyní jsem byl týden na školním kurzu. Potom si plánuji dát pár dní volna, protože dosavadní příprava byla náročná. Následně chci začít zase trénovat, abych nešel na led úplně od nuly.

Chtěl jsem zkusit skloubit studium s hokejem a zatím se to daří, říká Brož

Mimo dřiny na Slavii také pokračuješ ve studiu, jakou vysokou školu navštěvuješ?

Studuji na Fakultě tělovýchovy a sportu na Univerzitě Karlově v Praze, obor Tělovýchova a sport se zaměřením na vzdělávání.

Jak je časově náročné skloubit studium s hraním za Slavii?

Někdy je to opravdu unavující. Rozhodně to není jen tak, hrát hokej na takové úrovni a zároveň studovat na vysoké škole. Na druhou stranu se člověk v takovém zápřahu skutečně nenudí. (úsměv)

Aktuálně končící semestr ovlivnila pandemie, jak probíhala výuka a případně zkoušky v tomto období?

Velká část komunikace s profesory probíhala přes e-mail. Kantoři nám sdělovali materiály pro samostudium přes e-mail. Jedna zkouška probíhala prostřednictvím služby Skype. Jinak jsem ale normálně začal chodit do školy a dodělal jsem si všechny sporty a předměty přímo na naší fakultě.

A co zkoušející, vědí o tom, že hraješ hokej na vysoké úrovni? Jsou k vám benevolentnější?

Že by byli zkoušející ke mně benevolentnější, to se asi úplně říct nedá. Mám individuální studijní plán, takže se vždy dá rozumně domluvit na tom, co a jak bude.

Znáš některé hokejisty, co vystudovali vysokou školu? Bral jsi je jako osobní inspiraci?

Žádnou osobní inspiraci jsem si v hokejistech, co studují na vysoké škole, nebral. Znám takové příklady hráčů, kterým se daří skloubit studium s hokejem. Chtěl jsem to také zkusit a zatím se mi to daří.

I do Česka se dostal trend univerzitních hokejových lig, které kombinují hokej se studiem. Jaký je tvůj názor na tento projekt?

Na projekt univerzitní hokejové ligy nemohu říct v žádném případě nic špatného. Kluci si přijdou zahrát a spolužáci mohou dorazit fandit. Myslím, že to rozhodně stmelí přátelství, kterých je speciálně na naší fakultě požehnaně.

Jaké jsou tvé cíle na akademickém poli?

Určitě bych chtěl úspěšně dokončit bakalářské studium. Zájem mám i o další pokračování ve studiu, ale uvidíme, jak to nadále půjde skloubit s hokejem.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více