Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. února 2019

Budeme dál hrát naplno, slibuje Štibingr. Dotáhne to na MS?

V této sezoně se nadějný bek Jan Štibingr napevno zabydlel v áčku Slavie a stal se jednou z opor zadních řad. Bohužel i jemu skončí sezona v únoru, sešívaní se totiž do play off nepodívají. „Prohráli jsme si to sami,“ přiznal devatenáctiletý obránce po rozhodující domácí porážce s Frýdkem-Místkem (0:2). Zároveň ale slibuje, že ve zbylých zápasech sezony budou červenobílí dál bojovat. Sám Štibingr pak hraje i o své místo v národním týmu.

Na své sobotní narozeniny, kdy Janu Štibingrovi bylo přesně 19 let, si moc radosti na ledě nenadělil. Slavia totiž nedala Frýdku ani gól a doma padla 0:2. Po vítězství dalších týmů tak definitivně přišla o šanci na play off.

„Byla to škoda. Měli jsme hodně šancí, ale byli jsme laxní v zakončení. Chyběl tlak do brány a důraz,“ smutnil Štibingr po nepovedeném zápase.

Sobotní utkání bylo tak trochu symbolické. Slavia v posledních měsících ztratila až příliš těsných zápasů, nedokázala vyhrávat v prodloužení a dostávala góly v posledních minutách. „Sezonu jsme si prohráli sami. Měli jsme tady zápasy jako například s Benátkami, kdy jsme to měli krásně rozehrané a čtyři vteřiny před koncem jsme dostali gól. Potom jsme téměř nedokázali vyhrát prodloužení a kvůli tomu nám chyběly body,“ nehledal Štibingr výmluvy.

I když už je jasné, že sešívaní letos play off hrát nebudou, nevěší mladý obránce hlavu. Fanouškům slibuje, že zbylé čtyři zápasy sezony (Slavia bude hrát dva atraktivní domácí duely s Jihlavou a Vsetínem) hráči odjezdí. „Budeme odvádět pořád stoprocentní výkony a snad budou pořád chodit fanoušci. Je to neskutečné, když jich dorazí hodně i v této situaci. Ještě není po sezoně, hraje se do posledního pískání,“ řekl Štibingr.

Jan Štibingr po svém prvním gólu v áčku Slavie

A zároveň doufal, že mladý tým Slavie se dokáže prosadit v dalších sezonách. Až nasbírá dostatek zkušeností, aby plně převzal zodpovědnost za výsledky. „Na začátku sezony to tahali hlavně starší hráči, my jsme se ohrávali, ale během sezony už jsme se do toho my mladí dostali, měli jsme velkou funkci v týmu a o dost jsme se zlepšili. Věřím, že do dvou let budeme tahouni my,“ řekl Štibingr s pozitivním náhledem do budoucna.

Domácí MS? To by bylo neskutečné

Devatenáctiletý hokejista svými výkony bojuje nejen o místo v sestavě Slavie, ale také o pozici v juniorském národním týmu. Loni Štibingr nakoukl do reprezentační osmnáctky a letos už dostává velkou důvěru u týmu devatenáctky trenéra Bruka. Naposledy se mladý slávista představil na turnaji ve Finsku, kde Češi uhráli druhé místo. Štibingr si připsal gólovou asistenci při zápase se Švédskem.

„Týmově to byla výborná akce, skončili jsme na druhé místě, a tak jsme obhájili loňský rok. Reprezentační akce jsou vždycky skvělé, mám spoustu vzpomínek. Třeba jak stojíme na modré a posloucháme hymnu. Nebo teď jsem měl to štěstí, že jsem hrál v první lajně a při nástupu na led jsem tak mohl slyšet mé jméno. To bylo fantastický,“ rozplýval se Štibingr.

Cíl v reprezentačním dresu je jasný. Pokud mladý bek zůstane v týmu, tak si může zahrát juniorské mistrovství světa, které se na přelomu roku uskuteční doma v České republice. Obránce Slavie má nakročeno dobře. Letos odehrál za devatenáctku už třináct zápasů a dostává pravidelně velké porce minut na ledě.

„Měl jsem teď průměr kolem 22 minut za zápas, což je neskutečná důvěra od trenéra. Budu se snažit makat dál, abych se dostal na mistrovství světa juniorů. To byl vždycky můj sen, odmala koukám na chlapské i juniorské mistrovství světa. A kdybych si tady pak mohl zahrát před domácím publikem, to by bylo něco úžasného,“ uzavřel Štibingr svůj pozitivní výhled do dalších měsíců.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více