Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. listopadu 2018

Bylo fajn pocítit znovu slávistickou atmosféru, řekl Šilhavý

10. listopadu se v pražském Edenu konalo exhibiční utkání na oslavu posledního derby Pavla Kolaříka, kterého se účastnily sportovní hvězdy jak Sparty tak Slavie. Mimo jiných se utkání zúčastnil stávající trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, který dovedl fotbalovou Slavii v sezóně 2016-2017 k mistrovskému titulu a sám za ni odehrál pět sezón. "Bylo fajn pocítit znovu tu slávistickou atmosféru", řekl trenér Šilhavý po zápase.


Jak jste si poslední derby Pavla Kolaříka užil?
Bylo to skvělé, když mi Pavel Kuka volal, že je tady taková možnost a jestli mám čas, tak jsem okamžitě souhlasil. V podstatě máme až v pondělí reprezentační sraz, takže ta sobota a neděle je takové očekávání a bylo příjemné díky hokeji přijít na jiné myšlenky a být na střídačce s takovými hokejisty jaký tam byli. Člověk byl i trochu nervózní, aby jim to nepokazil. (smích)


Byla to vaše první zkušenost hrát hokej na takové úrovni?
Samozřejmě, když jsme se s nimi dostali do souboje, tak nešli do těla a nic si na nás nedokazovali. Nakonec jsme se domluvili, že jsme hráli proti klukům fotbalistům ze Sparty a myslím si, že to bylo velmi rozumné, protože kdybychom hráli proti hokejistům tak bychom jim nestačili. Sice hraji hokej, ale jenom jako hobby s pár fajn přáteli.

83
To je počet zápasů, které Jaroslav Šilhavý odehrál za pražskou Slavii.


Byl jste rád, když jste obdržel pozvánku na tuto akci?
Ano, určitě jsem byl rád. Hokej mám od malička rád. Vyrůstal jsem na vesnici, kde se v létě hrál fotbal a v zimě zamrzal rybník, kde jsem se naučil bruslit a už mi to nějak zůstalo a když je ta možnost a člověk je zdravý, tak si samozřejmě rád zahraje.


Jaký rozdíl byl si nandat brusle místo kopaček?
Přece jen při tom bruslení nebolí člověka až tolik ty jeho klouby jako při běhání na trávníku. Vzhledem k tomu, že jako rybníkář jsem nikdy nehrál v chráničích a na plném stadionu, tak to bylo hezké a určitě si Pavel ten plný stadion zasloužil.


Jaký kolektiv se v kabině sešel a znáte se s někým z kluků?
Všichni kluci byli úplně skvělí a v pohodě. Sice ne všechny znám až tolik, ale znám např. českou hvězdu Romana Červenku nebo Petra Jelínka.


Jaké pro vás vůbec bylo se vrátit do Edenu a znovu vidět slávistické barvy?
Bylo to příjemné a zrovna v derby, kdy bylo plno fanoušků jak sparťanských, tak slávistických, kteří slušně a super fandili. A určitě bylo zase fajn, pocítit tu slávistickou atmosféru.


Co byste chtěl Pavlovi Kolaříkovi popřát do jeho trenérské kariéry?
Abych se přiznal, tak se moc neznáme, vím že odehrál tady na Slavii dvacet sezón a určitě vím co to obnáší. Já jsem jako hráč fotbalu také odehrál dvacet sezón, ale nebylo to za jeden klub, takže musím říci, že je to obdivuhodné a myslím si, že on je nastavený podobně jako já, že jsme to měli jakžtakž vydřený a že jsme pracanti, kteří vždycky na tom hřišti nechali maximum.


Jak vnímáte Pavla Kolaříka jako hráče a ikonu Slavie?
Myslím si, že tím, jak tady strávil dvacet let, tak si všichni cení těch jeho služeb a tím, že tu vlastně bude i pokračovat, tak asi všichni víme, že je to člověk na správném místě a s velkým charakterem a určitě jim tady teď bude odvádět tu dobrou práci ne jako hráč, ale jako trenér.


Jak se vám líbila atmosféra, kterou dokázali domácí fanoušci obstarat?
Byla skvělá a jsem překvapený kolik lidí zavítalo do Edenu. Sice úplně nevím, kolik lidí přesně bylo, ale zdálo se mi, že byl plný stadion. Měli vlajky a byli prostě skvělí a určitě si to užili stejně jako my.


Myslíte si, že vám hokejová Slavia nabídne kontrakt? Jestli jo, podepíšete ho i za cenu reprezentace?
To si myslím, že ne. Sice by to byla velká čest a velká pocta a také velké rozhodování, ale radši to přenechám těm mladším hráčům, co zde působí. (smích)

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více