Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
30. května 2022

Chci, abychom v příští sezoně byli lepší než letos, říká hlavní trenér Jiří Veber

Jiří Veber se před pár dny dohodl s klubem na prodloužení kontraktu a povede Slavii i v nové sezoně jako hlavní trenér. „Vážím si důvěry klubu a jsem rád, že s realizačním týmem můžeme pokračovat ve stejném složení. Věřím, že zúročíme zkušenosti, které jsme nasbírali a příští sezona bude ještě lepší,” říká v rozhovoru, kde se mimo jiné ohlíží i za uplynulým ročníkem.

Slavia skončila v minulé sezoně na 7. místě, jak ji s odstupem času hodnotíte?
Rozdělil bych to na dvě části, základní část a play-off. Před sezonou bylo cílem dostat se do play-off, což jsme sice splnili, ale když se podívám, jak základní část probíhala, tak musím říct, že spokojený nejsem. Do posledních kol jsme hráli o to, abychom se vyhnuli play-down, a i když jsme nakonec skončili na sedmém místě, věřil jsem, že se budeme pohybovat v klidnějších vodách a budeme mít větší bodový polštář. Nevyvarovali jsme se zdravotních problémů, výkyvů a krizí, po povedeném začátku jsme měli sérii sedmi porážek a pak jsme se z toho hrozně těžko dostávali.

Mohlo to být i tím, že byl na mužstvo velký tlak, protože z Chance ligy najednou sestupovalo tolik týmů?
Všichni jsme si toho byli vědomí, ale stejně na tom byly i ostatní týmy. Asi nikdo nepočítal s tím, že bude liga takhle vyrovnaná a dvě třetiny týmů budou skoro celou sezonu namočené do boje o sestup.

Vraťme se tedy ještě k play-off…
Zvládli jsme předkolo a pak jsme byli kousek od toho, abychom vyřadili jednoho z favoritů první ligy. Dodneška mě mrzí, že jsme tu šanci, kterou jsme měli na postup do semifinále, nevyužili. Bylo tam několik momentů, kdy jsme to mohli zlomit. Když jsem si dělal rozbory, tak ve všech třech zápasech, které jsme se Vsetínem prohráli, jsme měli šance na to, abychom je převrátili na naší stranu. Všechny na Slavii nás mrzí, že se to nepovedlo dotáhnout.

Bylo tím nejzlomovějším okamžikem prodloužení čtvrtého zápasu?
Byl to jen jeden z momentů. Jak jsem říkal, šance jsme měli v každém zápase. Například v posledním zápase ve Vsetíně jsme v první třetině dostali tři góly prakticky z ničeho, přitom jsme paradoxně hráli velmi dobrý hokej. A i když jsme pak dál tlačili, tak už bylo těžké to dotáhnout. A když se vrátím k druhému zápasu v sérii, tak v něm byl dlouho stav 0:0 a pak jsme dostali zbytečný gól potom, co jsme byli v držení kotouče v obranném pásmu. Těch momentů bylo opravdu víc.

Dá se říct, že vás v uplynulé sezoně někteří hráči příjemně překvapili nebo naopak zklamali?
Určitě byli hráči, kteří mě překvapili i zklamali. Ale komunikoval jsem se všemi v průběhu sezony, a když se mi něco nelíbilo, tak jsem jim to řekl. Možná, že tolik nechválím, ale snažím se s hráči pracovat na odstraňování chyb, které jsou mnohdy jednoduché a zbytečně shazují jejich výkon a týmový projev. Nechci tady kritizovat ani vyzdvihovat jedince, to jsem nikdy nedělal veřejně.

„Věřím, že zúročíme zkušenosti, které jsme nasbírali v loňské sezoně, a ukážeme to v průběhu té příští. Prošli jsme si různými fázemi, i nepříjemnými, a věřím, že nás to posune.“
Jiří Veber o svém realizačním týmu

Realizační tým zůstává pro příští sezonu stejný, jste rád, že můžete pokračovat ve spolupráci se svými kolegy?
V první řadě bych chtěl říct, že já osobně si vážím možnosti pokračovat ve Slavii a chci poděkovat klubu za důvěru. Co se týká našeho realizačního týmu, tak jsem rád, že zůstáváme ve stejném složení s Pavlem Kolaříkem, Romanem Málkem, Markem Tomicou, Pepou Jančou i Alešem Drnkou. Víme, co můžeme očekávat jeden od druhého, a věřím, že zúročíme zkušenosti, které jsme nasbírali v loňské sezoně, a ukážeme to v průběhu té příští. Prošli jsme si různými fázemi, i nepříjemnými, a věřím, že nás to posune. Uděláme všechno proto, aby příští sezona byla lepší.

V pondělí začíná letní příprava, jaký bude její program?
Chtěli bychom přibližně kopírovat to, co bylo loni. Letní příprava se bude skládat z devíti týdnů, přičemž prvních šest budeme trénovat pouze na suchu a v dalších třech budeme kombinovat suchou přípravu s ledem. Potom budou mít hráči volno a po návratu už budeme trénovat na ledě.

Ukázala vám minulá sezona něco, na co se chcete třeba v přípravě více zaměřit?
Hokej je v dnešní době čím dál rychlejší, takže je potřeba pořád pracovat na rychlosti a na síle. Samozřejmě každý hráč má jiné limity, ale chceme, aby byli všichni připraveni na hranici svého maxima a udržovali si to po celou sezonu.

Do nové sezony vstoupíte s výrazně obměněným kádrem…
Změn je sice dost, ale jádro z minulé sezony tu zůstává, ať už se bavíme třeba o Tomáši Knotkovi nebo Lukáši Žejdlovi, kteří nás táhli v ofenzivě, nebo o mladších hráčích jako jsou Jarda Brož nebo Robin Všetečka, kteří by se měli více prosadit. A k tomu se budou přidávat další.

Jaký bude váš osobní cíl?
Ať už se kádr doplní jakkoliv, tak bych chtěl, abychom stoprocentně skončili na lepší pozici než v minulé sezoně.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více