Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. dubna 2019

Chci být lídr týmu, věřím že na to mám, hlásí útočník Filip Vlček

Na začátku května oslaví šestadvacáté narozeniny a zároveň načne letní přípravou svoji druhou sezonu ve Slavii. Útočník Filip Vlček v rozhovoru hovoří o tom, co předcházelo jeho přestupu do Edenu i o vlastních problémech, které musel překonat. Teď je odhodlaný táhnout sešívané na cestě vzhůru.

Uplynulou sezonu jsi začal v Písku, brzy se ale ozvala Slavia. Jak s odstupem času hodnotíš svůj přestup do Edenu?
Byl jsem po operaci kolene a začal jsem se připravovat s juniorkou v Budějovicích s tím, že si mě stáhnou do áčka až budu mít natrénováno. Asi po měsíci mi pan Prospal řekl, že mě nechce, což mě strašně mrzelo. Tak jsem začal v rodném Písku a hledal si angažmá v první lize. Ozvala se Slavia a pan Říha mi řekl, že mi dá šanci. Za to jsem mu vděčný a jsem rád, že jsem tady.

Když jsi končil v Českých Budějovicích, hodně se o tvém odchodu psalo. Cítíš, že se ti povedlo překonat nepříjemné období?
Je pravda, že jsem měl za sebou hodně těžké období, problémy s hazardem, ale věřím, že se mi je povedlo hodit za hlavu. I když to samozřejmě není jednoduché. V Budějovicích jsem dostal hodně šancí, ale pak jsem do toho spadnul a už bylo pozdě. Teď už se chci soustředit jen na hokej.

Přečtěte si:

Jak jsi byl spokojený s uplynulým ročníkem z hlediska svojí herní výkonnosti?
Podle bodů to možná bylo dobré, ale vím, že mám na víc. Přes léto hodně potrénuju a věřím, že budu podávat ještě lepší výkony.

Z týmového hlediska byl nepostup do play-off zklamáním, kde jsi viděl hlavní příčiny?
Je to jednoznačně zklamání, všichni jsme play-off chtěli. Ale něco tomu chybělo. Vždycky když byl stav vyrovnaný, nedokázali jsme to překlopit v náš prospěch, a když k tomu přidáme naší bilanci jedné výhry a třinácti proher v prodloužení, tak to bylo asi rozhodující.

Jaké cíle si dáváš do nové sezony?
Jak jsem říkal, chtěl bych dobře potrénovat, a když se mi budou vyhýbat zranění, tak doufám, že budou moje výkony lepší. Chci být lídr týmu, věřím, že na to mám.

V květnu vám začíná letní příprava, jak trávíš dny volna?
Ze začátku jsem odpočíval, jinak pomáhám na baráku nebo občas chodím ke kamarádovi na brigádu. Už se nemůžu dočkat až uvidím kluky, ta pauza je opravdu dlouhá.

Letní příprava nebývá nejoblíbenější částí sezony, jak je to u tebe?
Každý hokejista, který chce během sezony podávat dobré výkony, ji potřebuje. Já s tím nemám problém, těším se.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více