Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. srpna 2019

Chci kluky posunout dál, říká o trénování juniorů Jiří Veber

Zkušený trenér, bývalý extraligový hráč a mistr světa z roku 1995, který v minulých letech vedl kromě sešívané mládeže například korejský tým Anyng Halla a ve Slavii plní roli vedoucího trenéra akademie, se stal před novou sezonou nejen sportovním manažerem A-týmu, ale i hlavním koučem sešívané juniorky. Právě o ní je následující rozhovor.

Loňskou sezónu jste trénoval dorostence, jak se tedy zrodil váš přesun k juniorům?
Jelikož jsem zároveň vedoucí trenér naší akademie, tak je v mojí kompetenci posouvání trenérů. I já sám jsem chtěl jít výš, abych poznal starší kluky a snažil se je připravit na dospělý hokej. Přeci jen, je to něco jiného, když je tady jen potkáváte a zdravíte na zimáku, teď s nimi trávím každý den. Pak to také bylo zapříčiněné letošní reorganizací a jak jsem již říkal, jsem hrozně rád, že poznám více hráčů tady ve Slavii.

Jiří Veber a Miloš Říha

Jak zatím probíhá příprava na novou sezónu a jak ji hodnotíte?
Odehráli jsme přátelská utkání, kterých se účastnil širší kádr. Měli jsme tady hodně kluků na zkoušku. Hráče ročníku 2000 jsme poslali výš, aby se porvali o „áčko“, ale měli jsme problém s mladšími, jelikož jsme v týmu neměli hráče ročníku 2002, museli jsme rozhodit sítě v Letňanech a na Kobře. Co se týká přípravy, tak jsme museli hráče obecně trochu přinutit k větší dřině, ale hodnotím ji kladně.

Máte tedy za sebou řadu přípravných zápasů, je něco na čem zapracovat?
To každopádně, jelikož vychováváme hráče z dorostu, aby mohli hrát v juniorce a z juniorky se snažíme ty talentované hráče upichovat v hlavním týmu. Také se snažíme, aby si obecně zvykli na dospělý hokej, když s nimi nebudeme furt pracovat, nebudou mít takovou šanci se výše ukázat, takže s nimi je práce vždycky.

Jaké si vůbec kladete cíle pro příští sezónu?
Naším největším cílem je posunout kluky dál, aby na sobě pořád pracovali a mohli jsme si všímat jejich progresu. Samozřejmě si uvědomujeme, že každý hráč má nějaké své limity, každý je má někde jinde a chceme po nich, aby pracovali na hraně svých možností.

Jiří Veber (*29. 11. 1968)

  • Kladenský odchovanec
  • 371 odehraných zápasů v ELH
  • Čtyřnásobný vítěz ELH
  • 61 odehraných zápasů ve finské lize
  • Mistr světa

Jak se těšíte na trenérskou spolupráci s Pavlem Kolaříkem a Jiřím Doležalem?
Všichni tři se známe už delší dobu a vím, že to mezi námi funguje, takže úplně bez problému.

Jak probíhá zapojování juniorů do hlavního týmu?
Když to vezmeme jmenovitě, tak momentálně s „áčkem“ trénují útočníci Všetečka a Brož, kteří jsou v naplno v kádru. Dále tam máme obránce Antoše a Holého. Jelikož je ale na postu obránce nahoře velký přetlak, tak se Holý posune zpátky k nám do juniorky a budeme se mu snažit najít místo někde ve druhé lize, aby byl schopný hrát dospělý hokej, ale vše záleží na něm.

Připravovalo se s hlavním týmem během letní přípravy vícero juniorů?
Snažili jsme se, aby se ještě zapojil Damien Hradil, ale bohužel měl ještě nějaké zdravotní problémy a pak si ještě musel dodělat školní záležitosti, takže ten se připravoval s námi, tedy s juniorkou, ale věřím, že když bude pracovat, tak jak si představuju, tak tu svoji šanci v hlavním týmu rozhodně dostane.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více