Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. prosince 2018

Další klíčové body. Slavia bude hájit vítěznou šňůru v Havířově

Další klíčový zápas a šance prodloužit vítěznou sérii na čtyři zápasy. Před hokejisty Slavie leží další úkol na cestě vzhůru tabulkou – klání s tabulkovým soupeřem z Havířova. Sešívaní už v září na ledě Slezanů dokázali vyhrát a se stejným cílem půjdou i do středečního střetnutí. Naváží na výhru se silným Kladnem čtvrtým vítězstvím v řadě?

37. kolo: AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
7. místo (54 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (51 b.)
100:86
Skóre
100:109
Branislav Rehuš (9+20)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (17+10)
Tomáš Gřeš (12+14)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (17 gólů)
Antonín Buřata (2+11)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (4+14)
Ondřej Bláha (89,43 %)
Jan Lukáš (92,46 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (91,02 %)
David Honzík (89,98 %)
Jihlava – Havířov 2:1
Poslední zápas
Slavia – Kladno 5:3

Sešívaní za sebou mají tři nelehké zápasy v šesti dnech, přesto je všechny zvládli na výbornou a připsali si plný počet devíti bodů. Celé to odstartovali minulou středu proti Prostějovu, pokračovali v sobotu v Kadani a korunovali v pondělí klíčovým vítězstvím proti druhému týmu tabulky z Kladna.

Kladenští Rytíři sice nakonec přijeli bez Tomáše Plekance, přesto měli v sestavě několik zvučných jmen. I proto hráči i trenéři věděli, že to nebudou mít jednoduché.

Hráči v červenobílém však do utkání vstoupili skvěle. Zkraje osmé minuty připravil Bezúch dobrou příležitost Veselému a o minutu později Furch dobře vystihl kladenskou rozehrávku, protečoval puk bruslí přímo na Ondřeje Najmana, jemuž se sice ideální střela nepovedla, ale puk procpal mezi betony brankáře Brízgaly.

„Mířil jsem nahoru, ale puk jsem netrefil ideálně a střela mířila do obránce, od kterého se to naštěstí dokutálelo mezi betony gólmana. Je to takový šťastný gól, ale jsem velmi rád, že to tam padlo,“ hodnotil svoji třetí trefu letošního ročníku Najman.

Na další branku si téměř dva tisíce diváků muselo počkat až do závěru druhé dvacetiminutovky. K jejich radosti se o ni znovu postarali domácí. Šagát opět vystihl rozehrávku hostů, předal puk Ondráčkovi, který ho ještě předložil do prázdné branky Lukáši Krejčíkovi. Krása na pohled a Slavia vedla 2:0.

Kladno bylo v problémech a muselo zabrat. Ve 43. minutě sice snížil Jakub Strnad, ale svěřenci Miloše Říhy odpověděli třemi zásahy z holí Krejčíka, Filipa Vlčka a Jaromíra Kverky a svůj náskok dokonce navýšili.

Rytíři ještě dvěma góly korigovali, ale na více se nezmohli a Slavia tak zaslouženě zvítězila 5:3. Do tabulky si připsala další tři body a dotáhla se na rozdíl dvou bodů na osmé Litoměřice.

„Od našeho vyloučení a sníženi na 1:2 si myslím, že jsme zápas měli pod kontrolou a i přes zbytečné góly v závěru jsme odehráli dobré utkání a zaslouženě zvítězili,“ glosoval důležitou výhru trenér Říha.

Ve Slezsku čeká tabulkový protivník

Dalším protivníkem Slavie bude po soupeřích ze spodku a čela tabulky tým, na který sešívaní ztrácejí pouhé tři body. Havířov, který má navíc o jeden odehraný zápas více, se s 54 body nachází na sedmém místě, dvě pozice před sešívanými.

Hokejisté AZetu podávají v poslední době průměrné výkony – čemuž odpovídá i sedmé místo v tabulce a pět výher v posledních deseti zápasech. Je však nutno podotknout, že v posledním duelu proti lídrovi soutěže Jihlavě sahali po bodech.

Takhle se Slavia radovala z gólu v listopadovém duelu v Edenu proti Havířovu. Nakonec však prohrála 2:3 po prodloužení.

Havířov vedl v Jihlavě od 7. minuty, kdy skóroval Jakub Kotala, až do druhé poloviny třetí třetiny. V 53. minutě srovnal ve vlastním oslabení Matěj Pekr a 59 sekund před koncem rozhodl o vítězství v přesilovce Jan Holý.

Svěřenci Jiřího Režnara budou spoléhat především na útočníky druhé formace Tomáše Gřeše (12+14), nejlepšího střelce týmu, a Radka Veselého (11+12). Nejvíce bodů má na kontě ale křídelník prvního útoku Branislav Rehuš (9+20) a zapomenout nesmíme ani na Jana Marunu (11+10) a Radka Pořízka (6+14).

Oba týmy se již v letošní sezóně dvakrát potkaly. Nejprve na konci září urvali sešívaní v Havířově výhru 3:2, o 14 dní později pak doma sice ve třetí třetině dohnali dvoubrankovou ztrátu, ale po 46 sekundách prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro hosty Jakub Matai.

Úvodní vhazování je na programu v 18:00. K dispozici bude online přenos přímo z Havířova.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více