Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. listopadu 2018

Další výzva v Edenu – přijíždí rozjetý Vsetín!

Výsledky Slavie jsou v posledních týdnech jako na houpačce. Svěřenci Miloše Říhy jsou stále na nepostupové desáté příčce tabulky a před domácími fanoušky v Edenu se budou chtít v pondělí zase nakopnout k vyšším příčkám. Slavia ale hostí rozjetý Vsetín, což určitě nebude tak lehké sousto. Přijďte podpořit sešívané v boji o důležité body!

28. kolo: HC Slavia Praha vs. VHK ROBE Vsetín

Porovnání týmů
10. místo (39 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (46 b.)
69:81
Skóre
92:67
Jan Veselý 19 (12+7)
Nejproduktivnější hráč
Luboš Rob 34 (17+17)
Jan Veselý (12 gólů)
Nejlepší střelec
Luboš Rob (17 gólů)
Jan Novák 14 (2+12)
Nejproduktivnější obránce
Ondřej Slováček 19 (4+15)
Dominik Šorf (91.25 %)
David Honzík (89,90 %)
Lukáš Sochůrek (84.09 %)
Úspěšnost brankářů
David Gába (90.98 %)
Yan Shaliapneu (89.61 %)
Jan Hlaváč (92,68 %)
Poruba - Slavia 5:1
Poslední zápas
Vsetín – Jihlava 9:2

Poslední utkání se sešívaným nepovedlo a z ostravské Poruby si přivezli těžkou porážku 5:1. V malé vítkovické hale se Slavii nevedlo téměř nic a po předešlé vysoké výhře nad Frýdkem (6:2) museli červenobílí skousnout debakl.

Slávisté dokázali skórovat pouze jednou, a to na konci utkání. Trefil se navrátilec Jaromír Kverka, který ve slávistickém dresu zatím šlape jak švýcarské hodinky a ze dvou utkání má na svém kontě již úctyhodných pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Porážka v Ostravě hodně mrzela trenéra Jana Srdínka: „Vytvořili jsme spoustu chyb a měli mnoho ztrát kotouče, čímž jsme soupeře dostávali ještě více do šancí. Když už jsme si vytvořili nějaký prostor a tlak v útočném pásmu, tak místo jednoduchého zakončení jsme si složitě přihrávali a střelba ve finále chyběla. Moc nás prohra mrzí a budeme se o to více soustředit na další utkání“, řekl směrem k zápasu se Vsetínem.

Vsetín na vítězné vlně – doma skalpoval Duklu

Vsetín je momentálně v úplně jiné situaci než sešívaní. Nejen že drží třetí příčku, ale také vyhrál již třetí utkání v řadě. V posledním zápase dokázali Valaši zvítězit na domácím ledě proti první Dukle Jihlavě.

A to jakým stylem. Vsetín porazil první celek tabulky 9:2! „My jsme šli do utkání s velkou pokorou. S tím, že soupeř je výborný a má formu. Ale myslím si, že jsme předvedli výborný, ne-li nejlepší výkon sezóny,“ hodnotil poslední vítězné utkání hlavní kouč Vsetína Luboš Jenáček.

Hosté spoléhají zejména na skvělou formaci Rob – Pechanec – Jonák, která tvoří tři ze čtyř nejproduktivnějších hráčů celé Chance ligy. Rob s Pechancem mají na kontě shodně už 34 kanadských bodů, lepší je jen Divíšek z Prostějova (35).

To bude pro obranu Slavie slušná prověrka. Pro sešívané hovoří fakt, že Vsetínu se letos na výjezdech zase až tolik nedaří. Vždyť i červenobílí získali v této sezoně více bodů na venkovních stadionech než Vsetín.

A naději dává taky výsledek posledního vzájemného klání, ze kterého Slavia brala bod. Ve vypjaté atmosféře vsetínského zimáku v polovině října padli sešívaní až po prodloužení. Doufejme, že Slavia překvapí favority ze Vsetína, dokáže doma v Edenu zvítězit a přiblížit se tak špičce tabulky.

Bitva o důležité body začne v pondělí 26. 11. v 18:00! Kupte si vstupenky na samotné utkání nebo sledujte zápas online .

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video