Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. května 2022

Do Edenu přichází útočník Pavel Mrňa

Třetím novým hráčem ve slávistickém kádru je Pavel Mrňa. Třiatřicetiletý forvard patřil v uplynulé sezoně mezi tahouny Vrchlabí, kde ve 46 zápasech nasbíral 31 bodů a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

„Pavel je kvalitní bruslař a výborný hráč nejen do oslabení. Slibujeme si od něj, že bude plnit defenzivní úkoly a zároveň dokáže podpořit i ofenzivu, což ukázal i v loňské sezoně, kdy byl hodně produktivní,” komentuje příchod posily sportovní manažer Jaroslav Bednář.

„Jarda se mi ozval po konci sezony, že by o mě měla Slavia zájem. Mně přišla nabídka klubu zajímavá a plácli jsme si. Po čtyřech letech ve Vrchlabí jsem už chtěl udělat nějakou změnu, navíc jsem Pražák - i to byly důvody, proč jsem se tak rozhodl. Chci být týmu prospěšný a dostat se se Slavií co nejvýše, ideálně až do finále,” usmívá se nový slávistický útočník.

Mrňa má za sebou rozmanitou hokejovou kariéru. Kromě českých štací si vyzkoušel angažmá ve Francii, ve Velké Británii, v zámoří, na Slovensku, ale také ve Španělsku. V posledních čtyřech sezonách patřil mezi opory Vrchlabí, kterému pomohl vybojovat postup do Chance ligy a následně v ní i pravidelně bodoval.

Kromě podkrkonoškého klubu hrál Mrňa Chance ligu také za Ústí, Jihlavu, Litoměřice či Beroun, na svém kontě má ale i více než stovku startů v české nejvyšší soutěži, kde hrál v minulosti za Spartu či Plzeň.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více