Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. prosince 2018

Do Edenu zavítá poslední Ústí. Získá Slavia 3 body?

Osmatřicáté kolo zavede do Edenu severočeské Ústí nad Labem. Týmu trenéra Tomáše Mareše se v letošní sezoně nedaří a s pětadvaceti body se nachází až na samém chvostu tabulky. Dokáží slávisté, kteří do duelu vstupují jako favorité, uloupit cenné tři body?

38. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Porovnání týmů
9. místo (51 b.)
Postavení v tabulce
15. místo (25 b.)
101:114
Skóre
90:133
Jan Veselý (17+10)
Nejproduktivnější hráč
Antonín Melka (10+12)

Jan Veselý (17 gólů)
Nejlepší střelec
Antonín Melka (10 gólů)

Jan Novák (4+14)
Nejproduktivnější obránce
Martin Vágner (2+6)
Dominik Šorf (90,53 %)
David Honzík (89,98 %)
Úspěšnost brankářů
Aleš Stezka (90,21 %)
Štěpán Lukeš (89,71 %)
Havířov - Slavia 5:1
Poslední zápas
Ústí nad Labem - Jihlava 4:8

Sešívaní zatím prožívají sezonu jako na houpačce. Slavia se s jedenapadesáti body drží na devátém místě tabulky a na osmé Litoměřice jí scházejí dva body. Šňůru tří výher v řadě zkazil středeční zápas s Havířovem, který dokázal Slavii přestřílet 5:1.

Slavia se s Ústím letos setkala už dvakrát, přičemž oba zápasy skončily vítězně pro sešívané. V osmém kole domácí nad severočeským celkem zvítězili 2:1, když ve druhé periodě vsítili puk Šmerha s Ondráčkem. V poslední minutě druhé třetiny se ještě podařilo stáhnout skóre Romanu Chloubovi, na vítězství Ústí to ale nestačilo.

V odvetném zápase se sešívaní pořádně zapotili, když nad Slovanem málem ztratili tříbrankový náskok. Pět minut před koncem utkání vstřelili gól Melka se Severou, čímž stáhli skóre na 3:2. Ústečtí zkusili hru v šesti. Pár sekund před koncem zápasu ale Hrdinka trefil prázdnou bránu a navýšil tak výsledek na 4:2 pro Slavii.

Z konce tabulky

V letošní sezoně Slavia Ústí už dvakrát porazila. Povede se jí to i tentokrát?

Ústeckému týmu se v letošní sezoně nevede. Obsadil poslední místo v tabulce a na předposlední Kadaň mu chybí tři body.

Mužstvo zprvu vedl olympijský vítěz z Nagana Jan Čaloun. Po hrozivém skóre, které čítalo šest porážek v řadě, se ale rozhodl opustit post hlavního kouče a místo něj nastoupil Tomáš Mareš. I po jeho příchodu ale šňůra proher pokračovala. Z pětatřiceti zápasů má mužstvo na kontě pouze šest výher a jedno vítězství v prodloužení.

Poslední porážku Slovan utržil ve středu na domácím ledě s lídrem tabulky. Jihlava dokázala uhájit pozici favorita, když severočeskému kádru nasázela osm gólů. Ústí dokázalo odpovědět pouze čtyřikrát a tak do kabin odcházelo bez bodového zisku.

Zatím nejnovější posilou Slovanu se stal útočník Peter Jánský, který přišel v říjnu na hostování z Litvínova. Za Ústí také nastupuje Václav Krliš, který dříve působil ve Slavii.

Zápas proti ústeckému Slovanu začíná v sobotu v 15:00 hodin. Přijďte podpořit Slavii přímo do Edenu v boji o důležité body! Pokud nemůžete dorazit na stadion, máte možnost sledovat utkání na hokejka.cz nebo v online přenosu.

Autor Klára Červená
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video