Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. ledna 2019

Domácí bitva o důležité body! Slavia přivítá zrádné Benátky

Sešívaní se ve středu opět představí na vlastním ledě, kde chtějí po třech zápasech zase naplno bodovat. V bitvě o první osmičku teď Slavia potřebuje body jako sůl. Soupeřem bude papírový outsider – Benátky, které se nacházejí na 13. pozici tabulky a jsou už venku ze hry o play off. Jenže sešívaní vědí, že lehká bitva je nečeká. Benátky totiž mají skvělou formu a Slavia jim má co vracet.

44. kolo HC Slavia Praha vs. HC RT TORAX Poruba 2011

Porovnání týmů
8. místo (60 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (43 b.)
118:130
Skóre
105:140
Jiří Doležal (7+17)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Průžek (13+12)
Lukáš Krejčík (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jiří Průžek (13 gólů)
Jan Novák (4+16)
Nejproduktivnější obránce
Petr Kolmann (5+13)
David Honzík (90,84 %)
Dominik Šorf (90,53%)
Jan Růžička (91,43 %)
Úspěšnost brankářů
Marek Schwarz (90,70 %)
Matěj Žajdlík (90,18 %)
Vsetín – Slavia 3:2p
Poslední zápas
Benátky – Jihlava 1:2p

Slavii se nedaří najet na bodovou vlnu. Přestože svěřenci Miloše Říhy nehrají nejhůř, mají smůlu v koncovce a prohrávají těsné zápasy. Z posledních pěti klání sešívaní čtyřikrát padli, ale dvakrát to bylo po nájezdech, jednou po prodloužení a jednou o pouhý gól.

Naposledy hrála Slavia vyrovnanou partii na ledě favorizovaného Vsetína, kde sešívaní dvakrát dotáhli skóre díky brankám Doležala a Procházky a nakonec prohráli až 2:3 v prodloužení.

Nastavení po remízovém stavu zatím červenobílým v této sezoně nevychází – Slavia prohrála všech devět zápasů, které šly do prodloužení nebo nájezdů. „V prodloužení bohužel nejsme schopni přiklonit štěstí na naší stranu, což je asi největší problém. Hrozně se nadřeme na góly, v šancích nám chybí důraz v zakončení. To je jediné, co se dá klukům vytknout,“ řekl po posledním zápase ve Vsetíně asistent trenéra Jan Srdínko s tím, že s nasazením hráčů jsou trenéři spokojení.

Jen ty góly... a s nimi spojené body, které Slavii v tabulce citelně chybí. Podaří se nastartovat kanón proti Benátkám?

Benátky – zrádný soupeř plný mladíků

Středeční soupeř sešívaných je týmem dravého mládí. Vždyť dva nejproduktivnější hráči Benátek mají jen 20 let – Jiří Průžek (13+12) a Marek Zachar (10+8).

Na druhou stranu kádr po nedávném juniorském MS opustil osmnáctiletý talentovaný útočník Jan Jeník, který si svými výkony v Kanadě řekl o angažmá v týmu Hamilton Bulldogs (OHL).

V kádru Benátek jsou ale i tak pouze tři třicátníci, věk většiny kádru se pohybuje kolem dvaceti let. Zkušenostmi tedy farmářský tým Liberce nehýří a možná i proto je v tabulce Chance ligy až na třináctém místě bez reálné šance dostat se tento rok do play off.

Jenže na druhou stranu umí Benátky plné mladých talentů pořádně překvapit. Své o tom ví i Slavia – vždyť v posledním vzájemném zápase padli sešívaní v Benátkách 3:6. Hattrick tehdy za deset minut vstřelil do sešívané klece Marek Zachar...

Na něj i jeho kolegy si tedy musí dát doma Slavia velký pozor. Benátky navíc mají skvělou formu a kosí favority – nejdřív vyhrály shodně 3:1 na ledě Poruby a potom dokonce na horkém vsetínském ledě. Naposledy pak padly až po prodloužení s vedoucí Jihlavou.

Do Prahy tak přijíždí tým Jiřího Kudrny se značným sebevědomím a v pozici celku, který nemá co ztratit. Podaří se Slavii zastavit sérii překvapení, za které jsou Benátky „zodpovědné“?

Sešívaní potřebují body jako sůl a určitě soupeře s věkovým průměrem 20 let nepodcení. Od 18:00 se dá v Edenu čekat tuhá bitva, přijďte sešívané podpořit v důležitém boji o vyrovnaný střed tabulky!

Zápas můžete sledovat i na webu Onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více