Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2018

Druhá čtvrtina začíná! Slávisté jedou na lov do Přerova

Čas letí a základní část Chance ligy se přehoupla do druhé čtvrtiny. Tu začali sešívaní volným kolem, ale už v pondělí budou bojovat o další body. Pražany čeká cesta do Přerova a tamní Zubři jsou každému nepříjemným soupeřem. Zvládnou svěřenci Miloše Říhy napravit prohru s Jihlavou a vrátit se na vítěznou vlnu?

17. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (28 b.)
Postavení v tabulce
7. místo (26 b.)
48:44
Skóre
40:41
Roman Pšurný (3+10)
Nejproduktivnější hráč
Jan Novák (1+10)
Milan Procházka (6 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (7 gólů)
Radomír Pala (3+4)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (1+10)
Lukáš Klimeš (90,74 %)
Milan Klouček (91,89 %)
Úspěšnost brankářů
Lukáš Sochůrek (85,88 %)
Dominik Šorf (90,59 %)
Jihlava – Přerov 5:0
Poslední zápas
Jihlava – Slavia 3:0

Deset zápasů v řadě dokázali sešívaní bodovat. Veleúspěšná šňůra však skončila v posledním duelu na ledě jihlavské Dukly. Červenobílí nedokázali na Vysočině vstřelit ani gól. Domácí naopak přidali po jednom v každé třetině, a tak Pražané museli zkousnout prohru 0:3.

2
Tolik bodů dělí v tabulce Přerov a Slavii.

Slávisté však v Jihlavě nenastoupili v nejsilnější sestavě. „Chybělo nám hodně hráčů ze základní sestavy a tomu odpovídal začátek zápasu. Kluci do utkání vstoupili se zbytečně velkým respektem a Dukla nás zatlačila. Od druhé třetiny jsme hráli lépe a vytvářeli jsme si šance. Bohužel nám chybělo štěstí v zakončení,“ litoval po zápase asistent trenéra Jan Srdínko.

Po duelu na Moravě vyšlo na červenobílé volné kolo a tým dostal čas, aby se dal do pořádku. Do Přerova by se tedy měli Pražané vydat v plné síle. Oproti poslednímu utkání by měl mít trenér Miloš Říha k dispozici například nejlepšího střelce týmu Jana Veselého, jehož body v Jihlavě hodně chyběly.

Přerov válel, teď ho trápí marodka

Zubři stejně jako sešívaní narazili v posledním utkání na jihlavskou Duklu. A na jejím ledě dopadli ještě hůře než slávisté. Přerovští se podobně jako Pražané potýkali s marodkou a nakonec v Jihlavě utrpěli vysokou porážku 0:5.

Poslední vzájemný duel zvládli lépe Zubři. V Edenu rozhodl hattrickem Matouš Kratochvil.

V tabulce jsou ovšem Moravané i přes prohru stále vysoko. Po šestnácti odehraných zápasech jim patří čtvrtá příčka. Před slávisty ale mají náskok pouhých dvou bodů, a tak budou diváci v Meo Areně sledovat vypjatý souboj o pozice v tabulce.

Hlavními tahouny domácích by měli být nejproduktivnější hráč týmu Roman Pšurný a urostlý obránce Radomír Pala. Nejlepší střelec Zubrů Milan Procházka v sestavě pro utkání v Jihlavě chyběl, pokud ale v pondělí nastoupí, budou si na něj muset slávisté dávat velký pozor.

Sešívaní mají Přerovským co vracet. Vždyť když se oba týmy utkaly naposledy, dopadlo to právě výhrou žlutomodrých. V Edenu tehdy úřadoval Matouš Kratochvil, jenž slávisty sestřelil hattrickem. Povede se tentokrát svěřencům Miloše Říhy mladého útočníka zastavit?

Utkání sedmnáctého kola se odehraje v přerovské Meo Areně a úvodní buly bude vhozeno v pondělních 18:00.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více