Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
6. ledna 2019

Druhý proti osmému. Urve Slavia ve Vsetíně body?

Slavia vyráží na daleké Valašsko. V rámci 43. kola Chance ligy změří sešívaní síly se Vsetínem, který okupuje druhou příčku tabulky. Přestože bude soupeř papírovým favoritem, nemají se svěřenci trenéra Říhy čeho bát. Na Lapači sice letos prohráli, z Edenu ale Valachy vyprovodili vysokým vítězství 7:3. Kdo se bude radovat tentokrát a přikloní vzájemnou bilanci na svou stranu? A prosadí se nováček Daniel Vrdlovec?

43. kolo VHK ROBE Vsetín vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (72 b.)
Postavení v tabulce
8. místo ( 59 b.)
140:107
Skóre
116:127
Luboš Rob (28+21)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Doležal (6+17)
Luboš Rob (28 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (11 gólů)br>
Ondřej Slováček (8+21)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (4+16)
David Gába (90,85 %)
Yan Shaliapneu (89,82 %)
Úspěšnost brankářů
David Honzík (90,84 %)
Dominik Šorf (90,53 %)
Jan Růžička (91,55 %)
Jihlava - Vsetín 2:3
Poslední zápas
Slavia – Poruba 4:5

Slávisté odstartovali nový kalendářní rok pravou i levou nohou. Nejprve sice mohli oslavit vítězství, když porazili Frýdek-Místek na jeho ledě 2:1. Pak ale přijela do Edenu Poruba a po velké bitvě odvezla ke smůle sešívaných fanoušků zpět do Ostravy těsný triumf.

„Soupeř čekal na naše ztráty kotouče ve středním pásmu a na následné brejky, z toho poté pramenily naše problémy,“ řekl o příčinách porážky dvougólový střelec Aleš Furch.

Mužstvo protivníka tak už podruhé za sebou oloupilo červenobílé o body na jejich vlastní půdě. Tentokrát navíc tým, který byl dle pořadí tabulky na horší startovní pozici.

V podobném postavení budou naopak slávisté v následujícím duelu. Zajíždějí totiž na horký led Valašského hokejového klubu, jenž se po dobrých výkonech vyhoupl na druhou příčku Chance ligy. Naposledy si Vsetínští poradili dokonce i s první Jihlavou, již porazili 3:2. Spravili si tak chuť po nepovedeném zápase, v němž překvapivě padli s Benátkami.

Na Valašsku číhá snajpr. Pozor na Roba

Takřka nejproduktivnější hráč ligy a její nejlepší střelec. Taková síla čeká slávisty na Lapači. Vsetínský Luboš Rob rozpoutal na začátku sezony pořádný gólostroj, který se doposud ještě nezastavil. Valašský útočník nasázel už 28 branek, k nim přidal 21 asistencí a v pořadí produktivity dýchá na záda prostějovskému matadorovi Tomáši Divíškovi, který prozatím nastřádal jen o jeden bod více.

28+21
Tolik branek a nahrávek už letos zaznamenal vsetínský Luboš Rob

Mezi střelci Rob naopak nemá konkurenci. Nejbližší pronásledovatelé jsou o 7 gólů horší než on. Nejdůležitějším úkolem pro červenobílý soubor tak bude, aby rozjetého snajpra elimininoval. V Edenu se to svěřencům trenéra Říhy povedlo. Vsetín dal Slavii tři branky a ani jedna z nich nenesla podpis nejlepšího čarostřelce zelenožlutých. V předchozím vzájemném utkání byl Rob na druhé straně strůjcem výhry. Vsetín vyhrál 3:2 a exbudějovický hráč zaznamenal jednu trefu a dvě nahrávky.

Ani sešívaní nejsou v útoku bezzubí. Lukáš Krejčík dal už 11 branek, Aleš Furch zapsal deset přesných zásahů. Podaří se jim vylepšit statistiky i proti velkému favoritovi? „Musíme si pořádně odpočinout, jet do Vsetína s čistou hlavou a vyhrát,“ burcoval svůj tým Furch. Jak se sešívaným ve Vsetíně vedlo, bude jasné v pondělí večer. Přímý přenos bude pro ty, kdo nemohou být na místě, připraven na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více