Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. února 2019

Důležitý týden pokračuje, Slavia se bude prát o body v Litoměřicích

Kriticky důležité období sešívaných hokejistů pokračuje už ve středu. Slávisté se po výhře nad Třebíčí o něco přiblížili vytoužené elitní osmičce, na kterou nicméně stále ztrácí devět bodů. Snížit tuto ztrátu mají možnost proti mladému výběru z Litoměřic, který shodou okolností okupuje právě poslední postupovou pozici do vyřazovacích bojů. Uspěje družina Miloše Říhy podruhé v řadě?

55. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (82 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (73 b.)
160:144
Skóre
151:165
Markus Korkiakoski (24+29)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Vrdlovec (10+23)
Markus Korkiakoski (24 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (15 gólů)
Aleš Pavlas (6+25)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (5+24)
Martin Michajlov (92,87 %)
Tomáš Král (89,63 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (90,00 %)
Lukáš Sochůrek (84,09 %)
Jihlava – Litoměřice 5:2
Poslední zápas
Slavia – Třebíč 6:1

V době, kdy do konce základní části zbývá šest zápasů, je možná právě středeční utkání tím, kde se bude lámat chleba. Pokud Pražané uspějí, jejich sen o play off nabude o něco reálnějších obrysů. V případě porážky se však může jednat o definitivní stopku.

Jistě, stále bude ve hře patnáct bodů, sešívané hokejisty nicméně rozhodně nečeká jednoduchý los a navíc by se museli ještě více spolehnout na zaváhání svých konkurentů. Nepříjemnější je to o to více, že litoměřický Stadion je právě jedním z nich.

Společně s Havířovem a Prostějovem se dělí o osmou příčku a nad Slavií si drží již zmiňovaný devítibodový odstup, případné vítězství by tedy svěřencům Davida Bruka přišlo výrazně vhod.

Slávisté nicméně neskládají zbraně a světu to jasně ukázali v pondělním utkání s Třebíčí, kdy svého soka ve druhé polovině duelu jednoznačně přehráli a odnesli si zasloužené vítězství 6:1. To vše i přesto, že hokejistům z Vršovic chyběli zranění Vlček a Šagát. Šanci tak dostal například juniorský útočník Damien Hradil, jenž svůj sympatický výkon korunoval asistencí na vedoucí gól Šteinera. Zda se právě osmnáctiletý slávistický odchovanec, či zmiňované duo zraněných objeví ve středu na ledě, však je zatím ve hvězdách.

Play-off po čtyřech letech. Stadion vede za snem šestadvacetiletý Fin

Ani v Litoměřicích však prozatím nemají pevnou půdu pod nohama. Kromě Slavie na poslední postupovou příčku zle dotírá i devátý Frýdek-Místek, jenž má v současné době dvoubodový odstup, ztrátou šesti bodů pak v tuto chvíli disponuje desátá Třebíč.

Středeční utkání se Slavií je navíc jen začátkem hodně náročného týdne Stadionu. Už ve čtvrtek vyráží Kališníci na sever Moravy, kde ještě tentýž podvečer vyzvou nepříjemný Vsetín, v sobotu pak o pár kilometrů dále budou hrát v důležitém souboji s pátým Přerovem.

Pokud uspějí, může se jim splnit velký sen – poprvé od sezony 2014/15 si zahrát vyřazovací boje. Tehdy Litoměřice vypadly v předkole s Benátkami a od té doby marně čekají na příležitost zahrát si o postup do nejvyšší české soutěže. Letos je do play off táhne zejména produktivní duo Kadlec-Kloz-Korkiakoski, z nichž právě Markus Korkiakoski zatím jako jediný z celého týmu dokázal překonat metu 50 kanadských bodů.

Útočnou sílu Stadionu pocítili Pražané v předchozích dvou vzájemných střetnutích, ve kterých vybojovali jediný bod. Povede se jim tentokrát uzmout svému soku více? Důležité klání začíná na litoměřickém ledě ve středu v 18:00, držte Slavii palce!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více