Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. ledna 2019

Dvougólový Vlček: Musíme se kousnout a začít vyhrávat

Pro sešívanou osmaosmdesátku to byl hodně rozporuplný večer. Útočník Filip Vlček sice dokázal v duelu s Benátkami dvakrát skórovat a přidal i proměněný nájezd, na vítězství červenobílých to ale nestačilo. Středočeši si po obratu ze závěrečných minut nejprve dokráčeli pro bod, a následně celý duel rozhodli ve svůj prospěch při nájezdové loterii. Pětadvacetiletý snajpr tak byl z bodové ztráty hodně zklamaný. „V době, kdy bojujeme o play-off, je bod málo. Musíme se kousnout a začít vyhrávat,“ hodnotil.

Slavia ještě chvíli před koncem zápasu vedla 4:2, nakonec ale prohrála v nájezdech. Jak brankově strhující duel se špatným koncem zhodnotit?
V poslední minutě jsme přišli o tři body. V prodloužení jsme navíc už poněkolikáté v sezoně nedokázali zvítězit a nezískali tak ani další bod. Je to pro nás velké zklamání. V době, kdy bojujeme o osmičku, je jeden bod málo. Musíme začít vyhrávat.

Co říct k závěrečné fázi zápasu, kdy soupeř během chvíle dohnal skóre? Nepřevládl v hlavách trochu pocit, že už se nemůže nic stát?
Závěr byl z naší strany na jednu stranu hodně smolný, na druhou přišly zbytečné fauly. Třetí gól jsem moc neviděl, ale jejich hráč si najel po straně a dobře to trefil. K tomu jsme bohužel měli vyloučení, Benátky zkusily hrát šest na čtyři a podařilo se jim srovnat.

15:59
Tolik minut a vteřin odehrál v duelu s Benátkami Filip Vlček. Stihl dát dva góly a odjet dva nájezdy.

Kde hledat příčiny porážky? Čím vás Benátky dokázaly herně udolat?
Asi si šly víc za vítězstvím. Z naší strany to nebylo úplně dobré utkání, i když mělo stoupající tendenci. První třetina se nám nepovedla, pak se hra zlepšila, ve třetí části to bylo zase lepší, ale zkazil nám to konec.

Z vaší strany to bylo už desáté utkání v sezoně, kdy jste nezvládli prodloužení nebo nájezdy. Čím to, že se v téhle fázi hry vůbec nedaří?
Není tu hráč, který by to vzal na sebe. I když si vytvoříme spoustu šancí, nedokážeme je proměnit a strhnout zápas na svou stranu. Proti Benátkám jsme k tomu měli asi nejblíž. Já sám jsem jel sám na bránu a Kvéra (Jaromír Kverka – pozn. redakce) neproměnil trestné střílení. To všechno se sčítá a na sebevědomí to rozhodně nepřidá. Obzvlášť když člověk ví, že už je to podesáté. Snažíme se ze všech sil, ale bohužel to nevychází a nepovedlo se to ani tentokrát.

Jak moc v těchhle chvílích v kabině sledujete tabulku? Nemohou vám kotrmelce v pořadí a tíha play-off trochu svazovat ruce?
Že by nám to svazovalo ruce, si nemyslím. Někdo na tabulku určitě kouká, ale snažíme se to neřešit, hrát a vyhrávat. Když budeme vítězit, budeme se posouvat a osmičku pro play-off uděláme. Všichni věříme, že se nám to povede.

Z Jihlavy chceme přivézt body, hlásí Vlček

Ze zápasu jste si odnesl hodně pozitivní bilanci dvou branek a jednoho úspěšného nájezdu. Vzhledem k prohře ale asi ani takový příspěvek moc nepotěší, že?
Za branky jsem rád, pomohly alespoň k bodu. Ale z celkového pohledu je jedno, kdo ty góly dá. Hrajeme jako tým a je důležité, abychom vyhrávali. To se nám teď nepovedlo, takže osobní statistiky jdou stranou.

Po jednom z faulů soupeře jste se horko těžko sbíral z ledu. Rozhodčí po něm nařídili trestné střílení. Nelimitoval vás v tu chvíli nějaký drobný zdravotní neduh, který by nájezd ovlivnil?
Určitě ne. Jen mě zabolelo koleno, se kterým jsem byl kdysi i na operaci. Každopádně to nebylo nic závažného, co by mě při nájezdu limitovalo.

Když se zaměříme na oba vaše nájezdy, měl jste poloviční úspěšnost. Jeden jste nedal, druhý ano. V čem byly obě „penalty“ ve vašem podání rozdílné?
Při prvním nájezdu jsem udělal gólmana, ale sjelo mi to a nastřelil jsem boční síť. Při druhém jsem do poslední chvíle nevěděl, co udělám, ale pak jsem si vzpomněl, co se mi dařilo při tréninku, zkusil jsem bekhendový blafák to a byl z toho gól.

V útočné formaci jste tentokrát nastoupil s nováčkem Danielem Vrdlovcem a Jiřím Doležal. Jak se vám s nimi hrálo?
S klukama se mi hrálo dobře. Myslím, že to z naší strany nebylo špatné. Vytvořili jsme si hodně šancí. V některých chvílích jsme možná až moc kombinovali. Musíme se víc tlačit do brány a bude to ještě lepší.

Když se vrátíme ke kolotoči zápasů, tak v sobotu vás čeká duel s vedoucí Jihlavou. Jak se na takovou bitvu připravit a co udělat pro to, aby povedlo favorita zaskočit?
Jihlava je sice první, ale třeba právě Benátky je hodně potrápily. My určitě chceme uhrát co nejlepší výsledek a přivézt nějaké body. Musíme se oklepat, pořádně potrénovat a vlítnout na ně bez ohledu na to, kdo je favorit. Bojujeme o osmičku, takže se musíme kousnout a ubojovat, co nejvíc půjde.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více