Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. prosince 2018

Extrémně důležité body, hlásí po výhře David Honzík

Slavia sehrála doma proti Prostějovu velmi dramatické utkání a po výhře 4:3 bere plný počet bodů. Sešívaní do zápasu neskočili nejlépe a po první třetině prohrávali již 2:0. Svěřenci Miloše Říhy se ale výsledku nezalekli a vývoj zápasu dokázali otočit. Na vítězství měl velký podíl i výborně chytající David Honzík, který dokázal lapit Jestřábům řadu šancí a pomohl tak výraznou měrou ke třem bodům. „Hodně vydřená výhra. Nevzdali jsme to a dokázali otočit. Jsem rád, že body zůstávají doma“, řekl po utkání Honzík.

Davide, jak byste ohodnotil utkání, které Slavia vyhrála těsně 4:3?
Myslím si, že jsme zápas nezačali vůbec špatně. Sice nás v první třetině trochu trápila koncovka, ale nic jsme nevzdali a díky tomu jsme to dokázali otočit, což kluky hrozně posílí. Jsem rád, že tři body zůstávají doma.

Jak moc vydřená výhra to byla?
Bylo to hodně vydřené, protože už v Budějovicích jsme odehráli dobrý zápas, ale bohužel jsme tam neproměnili vyložené šance. Díky bohu nám tam tentokrát něco spadlo z přesilovek a určitě nás výhra dokáže povzbudit do dalších zápasů.

89,76%
Toto je procentuální hodnocení Davida Honzíka po 13 zápasech.

Jak důležité body to pro tým jsou?
Jsou to pro nás extrémně důležité body. Momentálně je tabulka hrozně vyrovnaná a každý bod je pro nás zlatý.

Vyhovuje vám při zápase taková vytíženost, co se zákroků týče?
Ano, jsem jenom rád. V posledních zápasech jsem sice vždy obdržel tři góly, ale myslím si, že jsem tým v důležitých momentech vždy podržel a snažím se každé utkání držet kluky co to jen jde, a proto jsem za tuto roli rád.

Jaká panuje v kabině po vítězství nálada? Přece jí předcházela šňůra porážek.
Teď naprosto výborná. Po každé výhře je to super a všichni společně slavíme…

Jak byste ohodnotil výkon nováčka v sešívaném dresu Juraje Bezúcha, který si připsal gól a přihrávku?
Bezyho znám již z juniorky Karlových Varů. Juraj je neskutečně rychlý hráč s výbornou střelou, takže mě jeho výborný výkon vůbec nepřekvapuje.

Jak náročné je pro vás nastupovat jak za Spartu, tak za Slavii?
Trenéři se mi co nejvíce snaží vyjít vstříc. Když toho mám hodně, tak s kluky nejezdím tolik ven atd. Určitě to není procházka růžovým sadem, musím se po zápase projet na kole, protáhnout se, odvézt si věci do Holešovic, jet domů... Celkově je to náročné, ale dá se to zvládnout.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více