Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. dubna 2019

Filip Vlček dalším potvrzeným hráčem, Slavia uplatnila opci

Útočník Filip Vlček přišel do Slavie na začátku října loňského roku a v sešívaném dresu naskočil v uplynulé sezoně do devětatřiceti zápasů. Během tohoto období zanechal na ledě velmi dobrý dojem a Slavia teď uplatnila opci v jeho smlouvě.

Potvrzená jména na novou sezonu

Vlček přišel do Edenu nejprve na měsíční zkoušku, ale hned v prvních zápasech se uvedl výborně a bylo prakticky jasné, že zůstane na delší dobu. Slavia si ho už v listopadu pojistila opcí i na nadcházející sezonu, nyní došlo pouze k jejímu uplatnění a potvrzení jeho setrvání.

"Uplatnění opce samo o sobě ukazuje na to, že podával v minulé sezoně kvalitní výkony a měl by to pro nás být jeden z klíčových hráčů," říká sportovní manažer Jiří Veber.

"Jedná se o technického tvořivého útočníka, který má velmi dobré zakončení," popisuje Vlčkovy kvality hlavní trenér Miloš Říha. "Přivedli jsme ho, aby pomohl Slavii s produktivitou, což se povedlo a věříme, že na to naváže i v následující sezoně."

Vlček nasbíral ve 39 zápasech 31 bodů (16 gólů a 15 asistencí) a patřil mezi nejproduktivnější hráče mužstva. Celkem má ve druhé nejvyšší soutěži odehráno 190 zápasů s bilancí 40 gólů a 54 asistencí, do jedenácti utkání nastoupil také v extralize.

Filip Vlček se zapojí do letní přípravy společně s ostatními hráči ve čvrtek 2. května, v nejbližších dnech přineseme na webu také rozhovor.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více