Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. srpna 2018

Generálka na sezonu je tady! Slavia přivítá kladenské Rytíře

Čekání na první mistrovské utkání je téměř u konce. Slavia ve čtvrtek vstoupí do posledního přípravného klání a soupeř přijede do Edenu více než zajímavý. Jágrovo Kladno bude tou nejlepší prověrkou před začátkem nadcházející sezóny. Utkání začíná doma v Edenu v 17:30.

Nový ročník klepe na dveře, v Edenu zatím panuje spokojenost

Letní příprava hokejistů Slavie dospěla do úplného závěru. Sešívaní si za celou předsezónu připsali pouze dvě porážky, nejprve padli v úvodním přátelském zápase s Kokšetau v poměru 2:4, a poté až v derby se Spartou těsně 2:3 po prodloužení. Červenobílí jinak sbírali pouze vítězství, i přesto, že trenér Říha často míchal se sestavou a dával šanci všem hráčům v kádru.

Slávisté naposledy v úterý zavítali na led Benátek nad Jizerou. I když sešívaní nastoupili v kombinované sestavě, dokázali zvítězit 5:4 po prodloužení.

Pražanům vyšla prostřední perioda, kdy se postupně prosadili Jan Veselý, Jan Novák, znovu Veselý a do vedení 4:3 dostal Slavii na konci druhé částí Petr Tejral. Benátečtí sice vyrovnali, ale v prodloužení rozhodl přesně provedeným trestným střílením Lukáš Krejčík.

„Náš hokej jsme produkovali pouze v první třetině a pak za stavu 0:2, kdy jsme utkání otočili. Na začátku zápasu jsme však selhali v koncovce. Ve zbytku utkání se mi náš projev nelíbil, dělali jsme spoustu chyb na kotouči a měli hodně ztrát. Nicméně pozitivní je přes kombinovanou sestavu vítězství,“ říkal po zápase trenér Říha.

Zajímavostí je, že za Benátky poprvé nastoupil Radek Duda, který poslední dvě sezóny strávil v druholigovém německém Freiburgu. Duda ve Slavii působil celkem ve čtyřech ročnících. Z toho dva byly pro červenobílé mimořádně úspěšné, jelikož v obou sešívaní získali mistrovský titul.

Kladno před startem CHANCE ligy podává nevyrovnané výkony

Kladenská příprava je zatím jako na houpačce a výsledkově to není ze strany Středočechů žádná sláva. Minulé úterý sice kladenští hokejisté v sestavě s legendou Jaromírem Jágrem porazili Ústí nad Labem 6:4, ale v posledním přátelském zápase se před týdnem Rytíři představili na domácím ledě proti Litoměřicím a připsali si již šestou porážku v předsezónním období. Jedinou branku Kladna vstřelil Ladislav Zikmund, ta však na výhru nestačila a znamenala pouze prohru o gól 1:2.

Soupiska Rytířů je opravdu zajímavá, kromě Jágra na ní také od léta najdeme jméno Petra Vampoly, který se ještě nechal právě Jágrem přemluvit, odložil avizovaný konec kariéry, aby další sezónu odehrál v dresu Rytířů. Dále se také vrátil kanadský obránce Brendon Nash, který na Kladně odehrál ročník 2015–2016.

S týmem trénuje také další obránce Jiří Říha, o jeho dalším působení v kádru Středočechů se teprve bude jednat.

I s novými akvizicemi se Rytíři představí v Edenu. Úvodní buly je naplánováno na 17:30. Jednotné vstupné na utkání činí 50 Kč.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video