Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. srpna 2020

Hejda: Když nám to nepadá, musíme puk do brány narvat i s gólmanem

Slávisté v rámci přípravy nestačili na extraligové Karlovy Vary a prohráli 0:3. „My jsme měli tři nebo čtyři vyložené gólové šance, kdybychom alespoň dvě proměnili, tak by to byl úplně jiný zápas. Psychicky by nás ty branky nabudily a vypadalo by to asi jinak,“ smutnil po zápase Tadeáš Hejda.

Tadeáši, odehráli jste první přípravné utkání proti celku z extraligy. Jaký to byl proti Energii zápas?
Na soupeři byla kvalita vidět. Jsou to extraligoví hráči, ale já si myslím, že zápas byl na šance vyrovnaný. Martin Michajlov nás tam sice párkrát podržel, když chytil opravdové tutovky. My jsme tam měli tak tři nebo čtyři gólové šance, kdybychom alespoň dvě proměnili, tak by to byl úplně jiný zápas. Psychicky by nás ty branky nabudily a vypadalo by to asi jinak.

Když zmiňuješ gólové šance, co chybělo k jejich proměnění?
My se vždy snažíme, aby to bylo co nejkrásnější. O tom ale hokej není, musí tam být více střel. Když to tam nepadá, tak to tam musíme narvat i s gólmanem.

Soupeř vás dost tlačil do obranného pásma. Neunavila vás defenzivní hra?
Párkrát nás tam zavřeli, nejtěžší byla ta oslabení. Jsou to ale začátky, postupem času to zdokonalíme. Řekneme si co jak hrát a už to nebude tak únavové.

Měli jste jednu přesilovku, ani tu se vám ale nepodařilo proměnit. Budete se na další připravovat jinak?
Tam to bude o tom, jak si kluci sednou. Měli jsme hodně zraněných hráčů, takže se to tam dost střídalo. Je to těžké složit tým, když jeden hráč nemůže, další týden je někdo jiný nemocný nebo zraněný. Snad se teď ale dáme do kupy a natrénujeme na další duely.

Dá se tedy očekávat, že se pro další zápasy bude složení týmu ještě měnit?
Máme nějaké hráče na marodce, ti by ale snad měli naskočit v příštím týdnu, a my bychom tak měli být již kompletní.

Bylo na Karlových Varech poznat, že do kádru zařadily dva hráče z NHL?
Tohle při zápase nevnímám, nekoukal jsem se ani na jejich soupisku. Já jsem se soustředil na vlastní výkon, abych odehrál co nejlepší zápas.

Čekají vás další přípravné souboje, co je potřeba zlepšit?
Myslím si, že když budeme proměňovat vyložené šance, tak to určitě půjde. Budeme se muset soustředit na větší aktivitu ve střelbě na bránu.

Autor Jakub Mahr
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více