Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. října 2018

Historický první zápas proti Porubě. Prodloužíme bodovou sérii?

Sedm zápasů, šest výher a 19 bodů. Taková je bilance slávistických hokejistů, kteří po úvodních třech prohrách čekají necelý měsíc na přemožitele v základní hrací době. Prodloužit šňůru a přiblížit se čelu tabulky se sešívaní pokusí ve středečním duelu proti Porubě.

12. kolo: HC Slavia Praha vs. HC RT TORAX Poruba 2011

Porovnání týmů
6. místo (19 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (19 b.)
27:29
Skóre
35:30
Jan Veselý (6+1)
Lukáš Krejčík (2+5)
Nejproduktivnější hráč
Jakub Iléš (3+6)
Jan Veselý (6 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Hudeček (5 gólů)
Jan Novák (1+5)
Nejproduktivnější obránce
Daniel Krenželok (1+2)
David Honzík (91,74 %)
Dominik Šorf (90,59 %)
Úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš (92,58 %)
Hynek Kůdela (88,66 %)
Frýdek Místek - Slavia 5:6
Poslední zápas
Poruba - Jihlava 3:2 sn.

Už na sedm zápasů dokázali sešívaní hokejisté natáhnout svoji bodovou sérii, kterou začali po úvodních třech porážkách sezóny. Z těchto sedmi duelů šest vyhráli, naposledy v sobotu ve Frýdku-Místku.

Slávisté v utkání čtyřikrát vedli, ovšem výhru nakonec museli vybojovat. Poté, co domácí hokejisté třikrát v řadě dotáhli gólový náskok Pražanů, je ve 41. minutě poslal do vedení David Kofroň a poprvé ve střetnutí strhl vedení pro Frýdek-Místek.

To však svěřence Miloše Říhy nezlomilo, ve 46. minutě srovnal Denis Heldák a v 52. minutě znovu obrátil skóre utkání František Hrdinka. A ačkoliv Slezané o pět minut později zásluhou Jana Hladoníka srovnali, byl to nakonec Jiří Doležal, jenž doklepnutím do prázdné branky vyhrál Slavii důležité tři body.

„Utkání se hodnotí velice příjemně, protože jsme získali tři body. Kdybych tu hru rozfázoval, tak co se týká útočné činnosti, byli jsme rádi, že se nám dnes podařilo vstřelit víc branek. Zase co se týká obrany a hry, tam bylo spoustu chyb, a tomu se do příštích zápasů musíme vyvarovat,“ glosoval duel trenér Jan Srdínko.

Duel vyrovnaných – do Edenu dorazí Poruba

V rámci 12. kola Chance ligy zavítá na led červenobílých soupeř, který je na tom tabulkově výrazně lépe než Frýdek. Hokejisté Poruby, kteří do první ligy postoupili v loňském ročníku, si zatím vedou velmi dobře a s 19 body okupují pátou pozici.

Mají tak na kontě totožný počet bodů jako šestí slávisté, před nimiž jsou díky lepšímu skóre. I oni se můžou odrazit od dobré formy – minulé dva duely brali po výhrách v nájezdech a zvítězili ve třech z posledních čtyřech zápasů.

Naposledy HC RT TORAX porazili na domácím ledě po nájezdech Jihlavu. K výhře jim naplno pomohly hlavní hvězdy celku, zejména brankář Daniel Dolejš, který ze 49 střel Dukly pustil pouhé dva góly. Trefil se také nejlepší střelec Ostravanů Jan Hudeček. Pozor si sešívaní musí dávat rovněž na nejproduktivnějšího hráče Jakuba Iléše.

Pro oba týmy jde o první vzájemný zápas vůbec, takže v Edenu se ve středu bude psát historie. Kromě toho ale půjde o klíčové body a o přiblížení se čelu tabulky. Přijďte podpořit Slavii přímo na stadion, duel začíná v 18:00!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více