Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. února 2018

Honzík o Varech: Nezachytili jsme úvod, to nás stálo zápas

Sešívaní v sobotu podlehli karlovarské Energii 3:4 a pomohli lázeňskému klubu k návratu na čelo WSM ligy. Parádní výkon předvedl brankář David Honzík, který se vrátil do známého prostředí. V Karlových Varech totiž působil šest předchozích sezon. Slávistické naděje držel až do poslední minuty. V zápase si připsal dvacet pět úspěšných zákroků, přesto po zápase moc důvodů k radosti neměl. „Škoda, že jsme nezískali ani bod, byl by pro nás vzácný," smutnil.

Slávisté prohráli s Energií 3:4, jak hodnotíte průběh utkání?
Měli jsme špatný vstup do utkání. Věděli jsme, že na nás Vary vlétnou, což se potvrdilo. My jsme se s tím ale nedokázali vypořádat a dvakrát smolně inkasovali. První gól dali domácí tečí o kalhoty, kdy původní střela letěla úplně mimo branku, druhý gól byl také smolný. Úvod jsme zkrátka nezachytili, Energie nás točila v pásmu. Zvedli jsme se až ve druhé třetině, kterou jsme vyhráli. Do třetího dějství jsme šli s jasným cílem vyrovnat a hru otevřeli. Škoda, že si neodvážíme alespoň bod, který by byl pro nás vzácný.

Ve Varech jste prožil podstatnou část kariéry, jak jste se na zápas těšil?
Těšení bylo opravdu veliké. Přeci jen jsem ve Varech byl od nějaké sedmé třídy a strávil tam zhruba šest let, což je celkem dlouhý čas.

Proběhlo třeba nějaké hecování s bývalými spoluhráči?
Žádné extra hecování neproběhlo. Psal mi v podstatě jen Dávid Gríger, který ale nakonec vůbec nenastoupil. Snad jen při rozbruslení na mě kluci něco pořvávali, ale vše bylo myšlené v legraci a celkově jsem si zápas hrozně užil.

V utkání jste čelil několika samostatným únikům. Jak velkou roli hrálo to, že jste všechny protihráče znal?
Je pravdou, že na mě několikrát najížděl Ondra Beránek a Petr Stloukal, který mě jednou pokořil a svým zakončením zaskočil. Ale Beryho (Ondřeje Beránka) jsem docela přečetl. Dlouho kvrdlal pukem, takže mi bylo jasné, že půjde do kličky. A při druhém pokusu mi naběhlo, že měl vždy tvrdou ránu k tyči a opět ho vychytal. Celkově mi možná jejich znalost trochu pomohla, ale vždycky je to oboustranné.

Co jste si v šatně řekli před třetí třetinou?
Že do toho naplno vlétneme a pokusíme se zabojovat alespoň o bod. Snaha tam byla, ale bohužel to nevyšlo.

Sezonu jste začínal ve Spartě a patrně ji dokončíte ve Slavii, tedy dresu největšího rivala. Jak hodnotíte letošní sezonu z osobního hlediska?
Určitě jsem na začátku sezony nečekal, že se do Varů vrátím jako soupeř. Sezonu jsem začal ve Spartě, kde jsem, si myslím, odchytal několik dobrých zápasů. Možná jich bylo i více, než jsem původně očekával. Ale Spartě se vůbec nedařilo, a tak vedení hledalo možnosti jak kádr doplnit a posílit. Řada došla na mě a já skončil na Slavii, což je úhlavní rival. Já to ale takto vůbec nevnímám. Jsem rád, že mohu zase pravidelně chytat.

Jaké jsou vaše cíle do play-off?
Já jsem v klubu krátce, takže přesné předsezónní ambice a cíle neznám. Ale určitě se budeme snažit bojovat v každém zápase o vítězství dojít v play-off co nejdál.

Autor Filip Mikulášek
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více