Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. října 2018

Hrálo se mi lépe než v Přerově, říká Brož po druhém zápase za áčko

Druhý zápas za áčko, a hned proti lídrovi soutěže. Osmnáctiletý útočník Jaroslav Brož dostal ve středečním utkání proti Českým Budějovicím šanci v první formaci sešívaných, byl čtvrtým nejvytěžovanějším útočníkem domácích a ukázal, proč je kapitánem a nejproduktivnějším hráčem juniorů červenobílých. Po utkání mluvil o nevyužitém potenciálu týmu i úspěchů „svých“ juniorů.

Až v prodloužení nestačili hokejisté Slavie na lídra Chance ligy z jihu Čech, když vítězný gól vstřelil v 62. minutě z brejku Žiga Pavlin. Předešlých 60 minut gólově drželi krok, i když je Budějovice přestřílely 46:23.

Duel hodnotil pozitivně také slávistický odchovanec Jaroslav Brož, který nastoupil v první formaci vedle Ondřeje Panny a Martina Šagáta. Na ledě dostal od kouče Miloše Říhy 16 minut a 24 sekund – měl tak čtvrtý nejvyšší ice time ze všech slávistických útočníků. Téměř dvě minuty strávil také na přesilovce, přesto nestihl vystřelit. Nula mu zůstává také u statistiky +/-.

Jak byste zhodnotil zápas?
Do zápasu jsme naskočili mnohem lépe než v Přerově, věděli jsme, že přijede jeden z nejlepších týmů ligy. Chtěli jsme dokázat, že můžeme zopakovat ten výkon z (přípravného) zápasu proti Spartě, ale pořád to není ono. Myslím si, že se Spartou jsme takový výkon jako dnes nepodali. Já jsem nehrál, ale kluci, co hráli, říkali, že to byl úplně jiný výkon. Myslím, že máme nevyužitý potenciál.

Byl to váš druhý zápas za áčko. Byl v něčem jiný než ten první proti Přerovu? Věděl jste už, co očekávat?
Nevím, čím to bylo, ale v tom Přerově se mi hrálo hůř než tady doma. Jde to zápas od zápasu, hrálo se mi zkrátka lépe. Přišlo mi i, že jsme měli s Paničem (Ondřej Panna) a Šagim (Martin Šagát) větší šance. Myslím, že nám to tam šlo, jenom jsme jednou chybovali v oslabení. To se může stát, ale dostali jsme z toho gól. Mrzí mě to.

Dobrý výkon podal také Dominik Šorf, se kterým se samozřejmě znáte z juniorky. Jak byste ohodnotil jeho?
Dominik chytal výborně, není mu co vytknout. Podržel nás v důležitých situacích. Mohli jsme prohrát už v základní hrací době, ale díky němu jsme to dotáhli až do prodloužení. Můžeme mu za to jen děkovat.

Motor vás přestřílel 46:23. V čem byla hlavní příčina toho, že měli o tolik střel více než vy?
Nevím, já jsem si toho ani moc nevšiml, že by měli o tolik střel více. Chvilkami nás tahali, měli jsme tam pár střídání, co jsme byli pod tlakem, ale nakonec jsme to zvládli a Šorfík nás výborně podržel. Je to jeho zásluha, že jsme to dotáhli až do prodloužení. Je super, že na něj letělo 46 střel a dostal jen tři góly.

Vaším primárním týmem je juniorka, v níž se v tabulce A dělíte o první místo s Chomutovem. Na začátku sezóny jste byli trochu dole, ale v posledních zápasech jste se zvedli. Co se změnilo?
Je to úplně super. Hrajeme v téměř stejném týmu jako v minulém roce – jenom byli ti kluci mladší – a myslím si, že i když tam jsou ta samá jména, tak je to úplně jiný tým, protože ti kluci vyspěli, umějí si to ťuknout a mají lepší myšlení. Nevím, jak teď hráli v Karlových Varech, kouknu v šatně (prohráli 2:3 – pozn. autor), ale i kdyby prohráli, tak si myslím, že to dotáhneme k prvnímu místu. Věřím nám.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více