Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. září 2018

Kapitán Novák: Rád vítězím, chtěl bych si zahrát play-off

Slávisté v pondělí naskočí do kolotoče nového ročníku Chance ligy a na ledě u toho s kapitánským céčkem nebude nikdo jiný než Jan Novák. Sešívaný srdcař načne v červenobílém dresu po opětovném návratu do Edenu už třetí sezonu a stejně jako v předešlých letech má do hokeje stále velkou chuť. „Slavia mi dala velkou šanci. Dokud to jde, chci jí to nějakým způsobem vracet. A cíle? Rád bych si zahrál play-off,“ hlásí před ostrým startem sezony.

Sešívaný celek sice v době letní pauzy hodně omladil, v kádru ale zůstalo i pár zkušenějších hráčů, kteří by měli na Slavii plnit roli tahounů a pomoci mladým talentům k co nejlepším výkonům a výsledkům. Mezi takové opory se řadí i obránce Novák, jenž do sezony vstoupí tradičně jako kapitán.

Přestože má za sebou devětatřicetiletý obránce už spoustu hokejových let, apetit do další sezony mu rozhodně nechybí. „Těším se na každý zápas. V kabině máme dobrou atmosféru a hlavně mě hokej pořád baví. Slavia mi dala velkou šanci, takže dokud to jde, chci jí to nějakým způsobem vracet. Budu bojovat za to, abychom měli co nejlepší výsledky, lidi chodili a my se dostali co nejdál,“ řekl před úvodním duelem proti Přerovu.

„Jedním z cílů je si ještě zahrát derby se s Spartou v extralize. To je jeden z motorů, které mě ženou dopředu. I když jich je strašně moc. Když to vezmu od šatny, přes lásku k hokeji po chuť vyhrávat. Jsem typ, který vždycky hraje o všechno a rád vyhrává,“ vysvětlil, proč ho hokej stále baví.

21
Takový je věkový rozdíl mezi nejstarším hráčem kádru Janem Novákem a nejmladším Janem Štibingrem.

Teď si bude užívat nejen radost ze hry a vypjatých zápasů, ale i možnost pomáhat a radit mladším hráčům, kteří dostali na soupisce pro letošní sezonu hodně prostoru.

„Jsem vždycky rád, když hraju s někým mladším, koho můžu učit a kdo chce moje rady pochopit a něco si z nich vzít. Snažím se poradit, co mají hráči udělat při nahrávce, při zpracování puku atd. Těch věcí je strašně moc. Mně se to taky osvědčilo, když jsem hrál se staršími hokejisty. Bral jsem si jejich rady k srdci. Člověk se tím dokáže podstatně zlepšit,“ popisoval jednu ze svých rolí v kabině.

Zároveň přiznal, že po zavedení nových pořádků není pro nadcházející ročník jednoduché vyhlásit jednoznačnou metou, k níž by slávisté chtěli dokráčet. „Vzhledem k tomu, že se klub vydal směrem dlouhodobé koncepční práce, je těžké říkat nějaké cíle. Ale já bych si samozřejmě rád zahrál play-off,“ zadoufal.

Kladno s Jágrem? Zápas jako každý jiný. Důležitý bude „Koláč“, říká Novák

V cestě za co nejlepšími výsledky budou stát hodně silná mužstva. Už na konci září do Edenu přijede třeba Kladno s Jaromírem Jágrem. Pro sešívaného kapitána to ale z pohledu soupeře bude duel jako každý jiný. I když hodně náročný.

S Pavlem Kolaříkem jsou velcí kamarádi. Teď bude „Koláčův“ dres vyvěšen pod strop haly v Edenu.

„Určitě to bude náročný zápas, ale na druhou stranu, který nebude. Těžká budou podle mého názoru úplně všechna utkání a záleží na tom, jak k tomu přistoupíme. Ať budeme do zápasu nastupovat jako outsideři nebo jako favoriti, musíme k tomu přistoupit koncentrovaně a mít v hlavě to, že chceme vyhrát. Musíme to odmakat a bude jedno, jestli přijede Kladno s Jágrem nebo třeba Kadaň,“ vysvětlil.

Na duel s Rytíři se těší hlavně z jiného důvodu. Před utkáním totiž proběhne velký slavnostní okamžik. Ke stropu stadionu v Edenu bude vyvěšen dres slávistické legendy Pavla Kolaříka, který nedávno ukončil profesionální kariéru.

„Na tuhle událost se moc těším. Koláčovi to samozřejmě přeju, protože si to opravdu zaslouží. Pro Slavii toho udělal strašně moc. Na chvíli si sice odskočil do NHL, ale jinak to odehrál všechno tady, má dva tituly. Je to hráč, jehož dres by tady měl stoprocentně viset,“ pronesl uznale směrem k bývalému spoluhráči i svému velkému kamarádovi.

A jak reagoval na to, že by mohl být další čekatelem ve frontě na „vyvěšení“? „Bylo by to asi fajn, ale ještě to není aktuální. Já bych ještě počkal, nespěchám na to,“ uzavřel s úsměvem.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více