Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. ledna 2020

Každý bod s Motorem se počítá, hodnotí výhru Vlček

Slavia dokázala loupit na ledě lídra tabulky. Z jihu Čech si sešívaní odvezli dva body za výhru v prodloužení, kterou režíroval vstřeleným gólem a asistencí Filip Vlček. „Pro mě to byl speciální zápas, o to víc si vítězství cením,“ řekl sešívaný útočník, který v Motoru dvě sezóny působil.

Filipe, jak bys zhodnotil utkání s Motorem?

Zápas to byl dobrý, dokázali jsme vyhrát. Sice po prodloužení, ale získali jsme dva body. Tady v Českých Budějovicích se každý vybojovaný bod počítá. Takže z mého pohledu super.

Slavia do zápasu nevstoupila špatně, ale brzy inkasovala, takový start jste si nepředstavovali.

Určitě ne. V posledních zápasech se nám starty do utkání příliš nepovedly, téměř vždy jsme prohrávali. Někdy i větším rozdílem a museli jsme dotahovat. To je pokaždé velice nepříjemné, ale s Motorem jsme ukázali velkou bojovnost a povedlo se nám zvrátit výsledek na naši stranu.

Stejně tak jste ale velice rychle srovnali, pomohlo vám to do dalšího průběhu utkání?

Myslím si, že nám to pomohlo. Trenér nás nabádal, ať hrajeme pořád stejně a ať pokračujeme v tom výkonu. Soupeře jsme pak už tolik nepouštěli do šancí. V závěru měl Motor ještě přesilovku, kterou jsme ale výborně uhráli. Prodloužení bylo vabank. Tentokrát nám to vyšlo.

„S Motorem jsme ukázali velkou bojovnost a povedlo se nám zvrátit výsledek na naši stranu.“
Filip Vlček po výhře s Českými Budějovicemi

Po asistenci Jaroslava Brože jsi vstřelil vyrovnávací branku, jak ta situace vypadala z tvého pohledu?

Tam jsem si v situaci puk prohodil s Jardou Brožem, který to potom před brankářem dorážel. Puk vypadl po zákroku gólmana do strany. Já tam pak přijel a ze druhé dorážky jsem to tam dokázal protlačit.

Utkání bylo velice vyrovnané a rozdíl v tabulce mezi týmy nebyl znát, hrálo se vám jako týmu dobře?

Předvedli jsme to, co nám trenér před zápasem řekl, takže si myslím, že jsme hráli dobře. České Budějovice jsou první v tabulce a v této sezóně se jim velmi daří. Pro mě to byl navíc speciální zápas, protože jsem tady hrál, takže o to víc si vítězství cením. Na ledě jsem to ale příliš nevnímal, vždycky se sem však budu vracet rád.

V závěru třetí třetiny se ti podařilo zmařit šanci soupeře, jak bys tuto situaci okomentoval?

To je pravda. Vždycky je nepříjemné, když se puk odrazí od mantinelu do předbrankového prostoru. Tam se to vrátilo nahoru mezi kruhy a já jsem se na poslední chvíli natáhnul a zblokoval jsem to. Myslím si, že to bylo dobré utkání. Ty minulé se mi tolik nedařilo, tak doufám, že v podobném výkonu budu pokračovat i nadále.

Na Slavii čeká v sobotu domácí střetnutí s Přerovem, jak se na tento duel nejlépe připravit?

V poslední době jsme odehráli doma tři zápasy a neudělali jsme v nich ani bod. Takže se určitě budeme snažit navázat na tenhle výkon, budeme chtít získat tři body a doma konečně vyhrát!

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více