Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. srpna 2018

Každý na hřišti nechal sto dvacet procent, říká střelec Šmerha

Vyrovnané derby pražských „S“ rozhodlo až prodloužení ve prospěch Sparty. Pro střelce prvního gólu Tomáše Šmerhu to bylo velmi speciální utkání, protože má za sebou i štaci v dresu Sparty. Šmerha ozdobil svůj kvalitní výkon gólem při přesilovce na 1:0. Slavia ale nakonec podlehla extraligovému celku z Holešovic 2:3 po prodloužení. „Neodehráli jsme špatný zápas, myslím si, že jsme byli v některých fázích i lepší,“ řekl střelec.

Jaké to bylo derby?
Prohráli jsme, každý do toho ale dal maximum, hráli jsme na 120 procent. Neodehráli jsme špatný zápas, myslím si, že jsme byli v některých fázích i lepší. Určitě jsme nezaostávali při hře pět na pět. Což je proti extraligovému týmu super.

Šmerha v útoku s Veselým pořádně zatápěli sparťanské obraně

Mohl byste nám přiblížit vaši úspěšnou trefu na 1:0?
Byl to přesilovkový gól. Já jsem tam hledal křížnou přihrávku, pak se mi to tam otevřelo, tak jsem to zkusil a díky dobré cloně Ďolíka (Jiří Doležal, pozn.) to tam padlo.

Nakonec jste padli 2:3 v prodloužení, kde se zápas zlomil?
Určitě jsme si zasloužili alespoň tu remízu. V prodloužení je to spíše už o štěstí, které se přiklonilo na stranu Sparty.

Na derby dorazilo přes tři tisíce lidí. Jak se vám líbila atmosféra v Edenu?
Vždy se hraje krásně před tolika fanoušky, i když bylo asi více sparťanských. Byla to nádherná atmosféra a kdyby to takhle bylo na každý zápas, tak je to parádní.

Na ledě byla vidět rivalita, jak moc vyhrocené utkání to bylo?
Derby je vždycky vyhrocené a nikdo si nedaruje nic zadarmo, bylo to nádherné utkání.

Připravovali jste se na tenhle zápas nějak jinak než na ostatní zápasy?
Ne, řekli jsme si, že budeme prostě hrát naši hru. Jelikož jsme docela mladý tým, tak jsme po nich chtěli lítat, což se nám myslím povedlo.

Ve Spartě jste hrál za juniory. S jak velkou motivací jste do zápasu šel?
Už od mala bydlím v Holešovicích, takže jsem na rok do Sparty odešel. Celá moje rodina od táty jsou sparťani a celá rodina od mámy zase slávisti, takže pro mě více atraktivní zápas asi neexistuje.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více