Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. srpna 2018

Klatovy a Benátky. Sešívané čekají další přípravné zápasy

Další dva přípravné zápasy nabídne sešívaným fanouškům třetí srpnový týden. V úterý změří Slavia síly v Klatovech, ve čtvrtek ji pak čeká domácí souboj s Benátkami. Svěřenci Miloše Říhy půjdou do nejbližšího duelu v dobrém rozpoložení, v přípravě totiž po úvodní prohře navázali dvěma vítězstvími proti Pavlodaru a naposledy s Litoměřicemi.

První změny v kádru

Těsná prohra s kazašským mistrem, poté však dvě vítězství. Tak prozatím vypadá bilance slavistických hokejistů v přípravě na novou sezónu. Na začátku měsíce nestačili v Benešově na Kokšetau, ale v následujících dvou soubojích nejprve poměrem 3:2 zdolali další kazašský tým Pavlodar a minulý čtvrtek vyprovodili na domácím ledě se skóre 4:1 Litoměřice.

Po utkání s Litoměřicemi se realizační tým rozhodl k prvním změnám v kádru. Na zkoušce neuspěli obránci Lukáš Popela a Adolf Straka a útočníci Petr Maršoun, Viktor Nestrašil, Ondřej Procházka a Emil Švec. Další tři hokejisté – obránce Ondřej Holý a útočníci Jaroslav Brož a Damien Hradil – se pak vracejí do juniorky.

„I když jsme tady měli skoro osm pětek, tak musím říct, že všichni pracovali výborně a naplno. Nebyl tady žádný problém, ať už v trénincích na suchu nebo na ledě. Ale musíme postupně vybírat mužstvo na sezonu, takže je logické, že k tomuto zúžení dochází. Všichni od nás dostali plnohodnotnou šanci, ať už v modelových nebo přípravných utkáních. Na základě toho jsme se tyto hráče rozhodli vyřadit,“ vysvětlil trenér Miloš Říha.

Zbytek mužstva – čtyři brankáři a 30 hráčů v poli – čekají další přípravné zápasy. Trenéři mají v plánu před začátkem ročníku zúžit mužstvo o dalších pět hráčů a mít tak k dispozici pět pětek, které pak budou podle výkonnosti nebo podle zranění točit.

Druholigový soupeř, stoprocentní bilance

První protivník číhá na Slavii na jihozápadě Čech v Klatovech. Druholigové mužstvo za sebou má dvě přípravná utkání se zápornou bilancí – s prvoligovou Kadaní prohrálo 2:5 a nestačilo ani na druholigový Sokolov, který ji uštědřil tenisový výsledek 6:1.

Slavii hraje do karet i vzájemná bilance. Oba soupeři se zatím střetli dvakrát, pokaždé šlo o přípravné utkání v Edenu a z obou zápasů odcházeli vítězně slavisté. V únoru 2016 zvítězili 4:1, loni v srpnu 6:2.

Dres Klatov v poslední sezóně oblékala delší či kratší dobu hned pětice hokejistů, kteří působí v současném slavistickém kádru – gólmani Lukáš Sochůrek a Patrik Polívka a útočníci Petr Tejral, Aleš Furch a Denis Heldák. Všichni působili na západě Čech v rámci hostování.

Utkání je na programu v úterý 14. srpna v Klatovech od 17:00.

Známí soupeři z Benátek

Mnohem známějším soupeřem jsou pro červenobílé Benátky nad Jizerou. S nimi se slavisté v rámci letošní přípravy střetnou dvakrát. První zápas je naplánován v Edenu na čtvrtek od 17:30.

Už 16. utkání proti Benátkám čeká Slavii od sestupu do první ligy. Pražané mají v předchozích 15 zápasech bilanci 11 výher v základní hrací době, jedné v prodloužení a třech porážek. Zároveň drží sérii osmi výher bez porážky v řadě.

Benátky nasadily do přípravy dva brankáře a 26 hráčů, k nimž se ještě na zkoušku připojil karlovarský forvard Lukáš Procházka. Ten ale v klubu rychle skončil a kádr opustili rovněž obránci Mário Kellner, Jakub Mečíř a Matěj Krejsa a útočník Matyáš Kačírek.

Svěřenci Jiřího Kudrny se na ledě objevili zatím v jediném přípravném utkání proti Salzburgu, ale na domácím ledě rakouskému celku podlehli 2:3. Dnes je od 18:00 čeká Slavii známý Pavlodar, proti němuž červenobílí vybojovali vítězství.

Sešívané čeká po čtvrtečním zápase se středočeským sokem dalších pět duelů. Druhý přípravný sehrají 28. srpna v Benátkách. Tam se pak představí už i v zápasech CHANCE ligy v listopadu a únoru, v říjnu a lednu se oba týmy utkají v Edenu.

Navážou slavisté proti Klatovům a Benátkám na vítězství z posledních dvou utkání? To se dozvíme už zítra a ve čtvrtek, vstupné na domácí duel je stejně jako po celou přípravu 50 Kč.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více