Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. listopadu 2018

Lukáš Krejčík: Je potřeba zlepšit všechno a hrát celý zápas

Dvacáte čtvrté kolo Chance ligy přineslo duel pražské Slavie proti Slavii třebíčské. Ze zápasu odjeli jako vítězové hráči Třebíče, když porazili sešívané poměrem 2:5. Stíhací jízda se domácí Slavii nepovedla, i když i díky jednomu gólu Lukáše Krejčíka dokázala z 0:3 stáhnout skóre na 2:3. „Bohužel ale v každém zápase máme teď pasáž, která nás srazí,“ litoval Krejčík po domácí porážce.


Lukáši, jak byste ohodnotil utkání, které jste prohráli 2:5?
Nic moc. Tady ten zápas se nám hrubě nepovedl, bohužel jsme udělali laciné chyby a soupeř nás prostě potrestal. Zápas byl dlouho 0:0, čekali jsme na šance, které tam sice byly, ale neproměnili jsme je. Třebíč nám potom utekla.

3+6
Toto je bodový zápis Lukáše Krejčíka z letošní sezóny.

Jak náročné na psychiku bylo, že dlouho nepadl gól, tlačili jste, ale nic jste z toho nedokázali vytěžit?
Máme tady to mužstvo z větší části zkušené a ten zápas na domácím ledě bychom měli prostě přetlačit na naši stranu. Třebíč hrála dobře, ale že by nás přehrávala, to si úplně nemyslím. Bohužel z našich chyb dali góly a my jsme se z nich trochu položili, ale sami jsme tam měli dost šancí, abychom ten první gól dali my.

Utkání bylo celkem vyhrocené, padlo dost trestných minut, čím si to vysvětlujete?
Ke konci utkání jsme byli už trochu po těch gólech podráždění, protože jak říkám, drželi jsme to na 0:0 a čekali jsme spíš, že utečeme my, ale nepovedlo se. To nás srazilo a začali jsme faulovat. Bylo to od nás velmi zbytečné.

Co se stalo během té dvouminutovky na konci druhé třetiny, ve které jste inkasovali hned třikrát?
Každý zápas máme bohužel takovou pasáž, že prostě deset minut nehrajeme a už se nám to málem vymstilo v Ústí. Ta pasáž přišla i teď, udělali jsme laciné chyby a nedokázali to otočit. I přesto, že jsme v závěru dost tlačili, tak jsme inkasovali na 2:4 a bylo hotovo.

Po druhé obdržené brance se situace na ledě vyostřila a vedlo to k vyloučení domácího brankáře Davida Honzíka, co se tam vlastně stalo?
Já jsem to moc neviděl, ale kluci říkali, že to byl velmi sporný moment, protože to byl prý ofsajd. Kvůli tomuhle jsme byli všichni velmi podráždění a kvůli tomu tam přistála Davidovi ten trest.

Překvapil vás verdikt sudího, že poslal Davida Honzíka na trestnou lavici?
Já ani nevěděl, že to bylo od Dejva (Davida Honzíka), že tam měl na rozhodčí nějaké připomínky, ale asi je to zbytečné. I přesto, že jsme dostali ten gól, tak se musíme udržet, protože tam byl furt prostor ten zápas otočit.

Co jste si řekli v kabině před třetí třetinou, když jste prohrávali 0:3?
Řekli jsme si jednoduše, že do toho půjdeme a že není nic ztraceného. Když oni dali tři góly během chvilky, tak proč bychom nemohli i my. Začali jsme dobře až do toho čtvrtého gólu. Sám jsem věřil, že to vyrovnáme.

Jak byste ohodnotil samotnou třetí třetinu, ve které jste dokázali vstřelit dva góly?
Tu třetí třetinu jsme to stáhli na méně hráčů a udělali jsme si tam největší tlak, co jsme za celý zápas měli. Chybělo málo abychom dali vyrovnávací branku. Škoda, že nám z toho tlaku odjeli.

Zápas se moc nevyvedl, víte, co zlepšit do příště?
Zlepšit musíme všechno. Máme teď období, ve kterém nejsou ty zápasy dobré. Nějakou část zápasu hrajeme dobře, ale větší část zápasu nehrajeme tak, jak bychom chtěli, takže se musíme prostě zlepšit ve všem.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více