Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. února 2019

Měli jsme odskočit na dvě branky, tušil Šmerha po porážce s favoritem

Slavia nebyla v zápase s Vsetínem vyloženě horším týmem. Jako první se ujala vedení, přesto nakonec v Edenu po porážce 3:5 nebrala ani bod. „Je to škoda. Měli jsme při přesilovce pět na tři odskočit na dvě branky,“ říkal po zápase zklamaný útočník Tomáš Šmerha, který se sám během zápasu natlačil do několika šancí.

Šmerha nabuzen předešlým zápasem v Porubě, ve kterém vsítil dvě branky, se ve středu nebojácně vrhal i do obrany Vsetína. Za šestnáct a půl minuty na ledě se dostal do několika šancí, ta největší přišla ve 43. minutě, kdy mladý útočník předvedl výbornou individuální akci, ale nakonec sám před brankou ztroskotal na gólmanovi Šelepněvovi.

„Měli jsme dost šancí, ale chybí nám důraz a tlak do branky jako celou sezonu. Je potřeba tohle zlomit aspoň v dalších zápasech. I já jsem tam měl nějaké šance, ale chybělo tomu něco navíc,“ litoval Šmerha nevyužitých příležitostí. Tři góly byly prostě proti výjimečně produktivnímu Vsetínu málo.

8+7
Bilance Tomáše Šmerhy ve 32 letošních zápasech za Slavii

Druhý celek tabulky dokázal bleskové akce zakončit pěti přesnými ranami a i když Slavii vyloženě nepřehrával, na konci si v klidu pohlídal tři body. „Je to škoda. Měli jsme při přesilovce pět na tři odskočit na dvě branky,“ připomněl Šmerha situaci z první třetiny, kdy sešívaní vedli po brance Ryzáka 1:0 a měli vynikající příležitost náskok navýšit.

Bohužel, nestalo se. Žádný puk se v důležité chvíli pro Slavii do sítě neodrazil. Skórovat nakonec tentokrát nedokázal ani Šmerha, pro kterého dopadl zápas ještě dost smolně, protože si navíc ještě odnesl bolestivou ránu pukem. Ve třetí třetině ho totiž tvrdým projektilem trefil bývalý spoluhráč Drtina, který nyní hájí barvy Vsetína.

I tak se snažil dvacetiletý útočník s oblepeným kotníkem najít na domácí porážce pozitiva. „Vsetín hraje špičku a my jsme si dokázali, že s nimi můžeme hrát,“ řekl Šmerha a dodal: „Máme mladý tým a je to určitě šance do dalších sezon, kdy se to může projevit.“

Útočník Slavie zároveň připomněl, že sezona ještě nekončí a sešívaní se pokusí ve zbývajících dvou duelech základní části napravit si reputaci.

„Motivaci máme, my musíme i další zápasy odehrát naplno a pokusit se zase získat další body. Hrajeme také o místo pro další sezonu. Teď máme zápas v Benátkách, kde bychom měli vyhrát. Proti Jihlavě doma to ale potom bude těžké, jsou první a určitě budou chtít zakončit základní část vítězstvím, tak uvidíme,“ řekl Šmerha směrem k posledním dvěma duelům sezony.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více