Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
4. září 2018

Memoriál „Čendy“ Jiráka vyhrála Sparta, slávisté skončili třetí

Srpnový program mládežnických kategorií vyvrcholil tradičním turnajem, který se v Edenu konal už pojednadvacáté. Memoriál Jana „Čendy“ Jiráka vyhráli osmáci Sparty, druhá skončila Mladá Boleslav. Na stupních vítězů pak stanuli i sešívaní, kteří si díky vítězství v posledním zápase pojistili bronzovou příčku. Na kvalitních turnajích ovšem byly úspěšné i další sešívané celky.

Umístění Slavie na turnajích

5. třída

  • Turnaj v Edenu: 1. místo

6. třída

  • Turnaj v Edenu: 2. místo
  • Turnaj v K, Varech: 1. místo

7. třída

  • Turnaj v Edenu: 1. místo
  • Turnaj v Č. Budějovicích: 3. místo

8. třída

  • Turnaj v Třemošné: 2. místo
  • Turnaj v K. Varech: 1. místo
  • Turnaj v Edenu: 3. místo

Poslední prázdninový víkend patří v Edenu každoročně osmákům. Slavia totiž pořádá mezinárodní turnaj za podpory Hlavního města Prahy, který nese název Memoriál Jana „Čendy“ Jiráka. Letos se ho kromě červenobílích zúčastnily Sparta, Mladá Boleslav, PZ Kladno a slovenská Skalica.

Program odstartoval už v průběhu týdne, kdy došlo na pražské derby. Slávisté v něm dokázali urvat těsnou výhru 5:4, následně však nezvládli duel se Skalicou, přestože byli většinu času aktivnějším týmem.

O víkendu pak prohráli i s Mladou Boleslaví, a tak v posledním utkání proti PZ Kladnu hráli zlepšení konečného postavení. Nakonec červenobílí neponechali nic náhodě a jednoznačně Středočechy porazili.

O celkové prvenství si to během nedělního odpoledne rozdali osmáci Sparty a Mladé Boleslavi. Přestože byla Boleslav v lepší výchozí pozici, zlato vybojovali sparťané.

Páťáci ovládli domácí turnaj

V polovině srpna se v Edenu konal turnaj 5. tříd, kterého se účastnily celkem čtyři týmy. Pozvání přijaly týmy HC Sparta Praha, HC Kobra Praha a HC Tábor.

Slávisté zahájili turnaj proti Kobře. Po rozpačité první dvacetimutovce, kdy přes herní a střeleckou převahu byl stav utkání vyrovnaný 1:1, se mladí slávisté přece jen rozstříleli a nakonec zvítězili 8:4.

V dalším zápase turnaje čelili týmu z Tábora. Ve velice atraktivním utkání šli hosté dvakrát do vedení a domácí tak museli dotahovat skóre. Vítězství si tak sešívání naklonili na svoji stranu až v samotném závěru zápasu dvěma trefami za záda jinak skvěle chytajícího táborského brankáře.

Na závěr turnaje se slávisté postavili Spartě. Sešívaným vstup do utkání vyšel na výbornou a velmi rychle šli do vedení, které postupně navyšovali až do stavu 7:2. Tým z Holešovic sice v závěru ještě zdramatizoval průběh, po výsledku 9:6 se však slávisté radovali z výhry v derby i celkovému vítězství na turnaji.

Ani sedmáci neskončili bez medaile

V průběhu třetího srpnového víkendu se slávistická sedmá třída vydala do Českých Budějovic na tamní turnaj. Na úvod turnaje sešívaní sestřelili domácí 9:0. Duel s Plzní byl o poznání vyrovnanější a nakonec skončil i těsnou výhru Západočechů 2:1. Naštěstí se červenobílí rychle oklepali a své nasazení potvrdili výhrou nad Piráty z Chomutova 6:1.

V neděli pak přišly další těžké zápasy. Slavia nejdříve porazila Pardubice 6:4, vyrovnané utkání s Kometou Brno nakonec skončil také vítězstvím, tentokrát v poměru 5:4. Jelikož Plzeň v rámci celého turnaje neprohrála ani jeden zápas, poslední zápas sešívaných s Vítkovicemi byl zároveň bojem o konečné druhé místo v turnaji. Slávističtí mladíci se rvali ze všech sil, jenže se nemohli střelecky prosadit, a tak si po prohře 0:2 odvezli ceny za třetí místo. V silné konkurenci tak červenobílí obstáli a s chutí se tak mohou vrhnout do soutěžních zápasů.

Úspěch slavila i 6. třída, na domácím turnaji skončila druhá

Neděle 19. srpna přinesla měření čtyř týmů 6. tříd na turnaji v Edenu. Přestože šlo pro slávisty o vůbec první utkání v přípravném období, nakonec si dokráčeli pro stříbro. První místo obsadili mladí hokejisté z Hradce Králové, kteří dokázali přemoci i domácí výběr.

Přes první nezdar se nenechali červenobílí srazit k zemi a jednoznačně si poradili se Slovanem Louny, který porazili 12:2. V souboji o druhou příčku pak porazili Kometu Brno (5:3). Nejlepším střelcem turnaje se stal slávistický Oliver Šturc.

O týden později se šestáci účastnili i turnaje v Karlových Varech, kde už přemožitele nenašli a došli si pro celkové prvenství, což se na stejném místě povedlo i sešívaným osmákům.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více