Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. června 2019

Miloš Říha odpověděl na dotazy fanoušků

Trenér Miloš Říha odpověděl na dotazy, které zaslali fanoušci v uplynulém období prostřednictvím formuláře na webu. Přečtěte si jeho odpovědi v následujícím článku, další dotaz můžete položit ZDE. Trenér pravidelně odpovídá v přibližně měsíčních intervalech.

Jak probíhá koučing během zápasů, co vše lze od hráče čekat? (dotaz položil: Jakub Lochman)
Mužstvo by mělo vycházet ze svojí taktiky, kterou má nastavenou, to je poměrně složitý proces. Abychom to nastínili, tak obranná fáze hry z hlediska systematiky začíná v útočném pásmu, pak je obrana středního pásma, obranné modré čáry a obrana obranného pásma, a to jak při hře pět na pět, tak v početních nevýhodách čtyři na pět, tři na pět, tři na čtyři. A podobné je to pak samozřejmě do útoku. S tím dále souvisejí buly ve všech pásmech a různé další herní situace. Až si mužstvo postaví svoji taktiku, tak musíte také číst soupeře, to znamená přečíst jejich taktiku, najít tam mezery, připravit se na ně a něčím je překvapit. To vše si musíte připravit před zápasem a mužstvo musí vědět s čím do toho utkání jde.

Koučing jako takový pak reaguje na vývoj zápasu, který přináši spoustu proměn. Změna skóre, vedete, prohráváte, soupeř změní taktiku, jste vylučovaní a tak dále. A pak je to také o střídání a nasazování hráčů. Když jsou nějaké klíčové momenty, tak by měli hrát ti, kteří v tom daném zápase mají nejlepší formu. Můžete využít komerční přestávky nebo oddechový čas k poradám, ke změnám, k povzbuzení mužstva. Rozbor hry a plán na další třetinu probíhá i o přestávce v kabině. Nějaká část je tam věnovaná taktice, řekneme si, co plníme dobře, co naopak ne, na co bychom měli reagovat z hlediska hry soupeře.

K čemu slouží pro trenéra předzápasové rozbruslení? (dotaz položil: Jakub Lochman)
Jednak se může podívat na to, jak vypadá vaše mužstvo a jak je připraveno do zápasu. Někdy vidíte, že to není optimální, někdy vidíte, že vaše mužstvo má chuť větší. Pak se také může podívat na soupeře, jaké má složení, jaké má útoky, jak vypadá jeho brankář a další drobnosti. Ale rozbruslení slouží především pro hráče, aby se připravili na výkon do zápasu.

Plánujete nějaký speciální trénink na prodloužení? V minulé sezoně Slavia vyhrála jediné a 12 prohrála, což je nejhorší výsledek z celé ligy. (dotaz položil: Ladislav)
My jsme prodloužení trénovali i v minulé sezoně. Zpočátku se nám je nedařilo hrát dobře, ve druhé polovině už jsme je z mého pohledu hráli lépe a měli jsme v nich i více ze hry, ale hodněkrát to rozhodla početní nevýhoda nebo až potom nájezdy. Hra tři na tři je specifická, těžká situace a většinou v ní rozhoduje hokejová kvalita. Pokud máte zkušenější, hokejovější hráče, tak máte samozřejmě výhodu. My jsme v průběhu loňské sezony kádr doplnili a pak se náš herní projev zlepšil, ale samozřejmě souhlasím s tím, že taková bilance je špatná a věřím, že se to opakovat nebude.

Kdo přijde do Slavie z ciziny kromě arménského hokejisty? (dotaz položil: Alechandro)
V první řadě bych chtěl říct, že tenhle hráč je u nás v tuto chvíli na zkoušku. A nemyslím si, že bychom vzhledem k situaci, kterou již nastínil majitel v rozhovoru, plánovali nějaké posílení mužstva. Není to teď aktuální, proto se ani nebavíme o žádných zahraničních hráčích.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více