Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. října 2019

Na hokej ve čtvrtek! Slavia hostí v Edenu Benátky

Tři výhry v řadě! Slávisté najeli po porážce v Prostějově na vítěznou vlnu a postupně srazili Třebíč, Kadaň i Ústí. Rozjetý tým hostí netradičně ve čtvrtek Benátky. Ty jsou sice až na 12. příčce, dokážou však soupeře hodně potrápit. Na jejich stadionu s nimi Slavia dokonce padla. Vrátí sešívaní Středočechům prohru a vybojují čtvrtý triumf v řadě?


18. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou

Porovnání
5. místo (30 b.)
Tabulka
12. místo (19 b.)
42:34
Skóre
40:55
Tomáš Šmerha
(7+8)
Lídr bodování
Radek Duda
(5+8)
Tomáš Šmerha
(7 gólů)
Nejlepší střelec
Radek Duda
Daniel Špaček
(oba 5 gólů)
Jan Novák (3+4)
Obránce
Petr Kohlmann (0+7)
Roman Málek (94,09 %),
Martin Michajlov (92,97 %)
Brankáři
Jakub Hrstka (89,71 %),
Matěj Žajdlík (92,61 %)
Ústí – Slavia 2:4
Poslední zápas
Litoměřice – Benátky 4:2


Slávisté se na začátku října rozjeli k parádním výsledkům a už třikrát za sebou nenašli přemožitele. Postupně skolili Třebíč (3:1), Kadaň (5:2) i Ústí (4:2). Teď však do Edenu dorazí Benátky. Mužstvo trenéra Jiruše se sice krčí až na 12. příčce tabulky, přesto dokázalo sešívané v této sezoně už jednou porazit – v rámci druhého kola triumfovalo na domácím ledě výsledkem 3:1. Výhru zajistili Dlouhý, Duda a Chrtek. Za sešívané pouze korigoval Vampola.


Slávisté ale mohou využít toho, že se Benátkám v Chance lize z celkového pohledu daří jako na houpačce. Sedm výher a devět proher je toho jasným důkazem. Přesto jsou Středočeši hodně nepříjemným soupeřem.

O body dokázali obrat třeba našlapaný Motor, s kterým padli až na nájezdy. S Přerovem hráli vyrovnanou partii, již rozhodl jediný gól. Zubři totiž zvítězili fotbalovým výsledkem 1:0. Příští sešívaný soupeř si vyšlápl také na Havířov, Třebíč, Sokolov nebo Kadaň. Naposledy ale Středočeši nestačil na Litoměřice. V Kalich Areně padli po velkém boji 2:4.

Soupeře táhne matador Duda, Slavii mladík Šmerha

Benáteckou ofenzivu táhne matador Radek Duda, který nasázel šest branek a k nim přidal osm asistencí. Je tak nejlepším mužem kanadského bodování týmu a společně s Danielem Špačkem platí i za nejlepšího střelce.

Nejúspěšnějším nahrávačem je obránce Petr Kolmann, jenž asistoval u sedmi gólů. Po dlouhé nemoci se na led vrátil také Jiří Průžek, jenž během šesti duelů zaznamenal šest bodů (2+4) a společně s Dudou ukazuje na hrací ploše parádní ofenzivní kousky.

I Slavia však má ve svých řadách několik snajprů. Tím nejlepším je Tomáš Šmerha. Ten nastřílel do sítí soupeřů už sedm branek, ke kterým přidal osm nahrávek. Na dostřel dvou bodů figuruje Petr Vampola se dvěma trefami a 11 asistencemi.

Výborným nahrávačem je i Daniel Vrdlovec, jenž na gól nahrál už devětkrát. Vedle Šmerhy o sobě pak co do počtu branek dávají hodně vědět i Filip Kuťák a David Šteiner. Oba mají ve statistikách šest gólů. Ofenzivu navíc po zranění doplnil i zkušený Filip Vlček.

Dokáže Slavia oplatit Benátkám prohru z minulého vzájemného střetnutí? To bude jasné ve čtvrtek večer. Zápas začíná v Edenu v 18:00. Pokud nemůžete být přímo na stadionu, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více