Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
6. května 2022

Na ledě jsem trochu blázen, usmívá se Mrňa. Se Slavií chce udělat úspěch

Třiatřicetiletý útočník Pavel Mrňa přichází do Slavie jako jedna z předsezonních posil. Po loňském produktivním ročníku ve Vrchlabí by rád na svoje výkony navázal i v Edenu. „Na ledě jsem provokatér, ale myslím si, že umím dát i gól, chci být týmu prospěšný,” hlásí v rozhovoru.

Pavle, přicházíš do Edenu jako jedna z předsezonních posil, proč ses rozhodl právě pro Slavii?
Po konci sezony mi volal Jarda Bednář, že by o mě Slavia měla zájem, sedli jsme si, a vzhledem k tomu, že pro mě nabídka Slavie byla zajímavá, tak jsme si i plácli. Ve Vrchlabí jsem byl čtyři roky a už jsem si říkal, že by nějaká změna byla dobrá. Navíc jsem Pražák, takže jedním z důvodů bylo i cestování, přeci jen už bych chtěl být i víc doma.

Jaká pro tebe byla Slavia jako soupeř?
První, co se mi vybaví, je to, že v Edenu byla velká zima (směje se). Jinak to byl pro mě soupeř jako každý jiný, nebyl to tým, proti kterému bych hrál nerad nebo se mi proti němu naopak hrálo dobře.

Už máš za sebou první tréninky, jaké byly?
Musím říct, že náročné. Klasicky, když začíná letní příprava, tak první týden nebo čtrnáct dní všechno bolí, ale k hokeji to patří. Taky je to pro mě přesun do nového prostředí, půlku kluků znám, půlku teprve poznávám, ale zatím je to super.

Jak ty osobně vnímáš období letní přípravy, které je pro hráče často nepříjemné?
Jelikož už patřím mezi starší hráče, tak každý rok je to pro mě horší a horší, ale už vím, co moje tělo potřebuje. Budu trénovat s týmem i individuálně a věřím, že budu dobře připravený. Ale zatím jsme na začátku.

Kdyby ses měl slávistickým fanouškům představit, tak co bys o sobě řekl? Jaký jsi typ hokejisty?
Jsem na ledě trošku blázen, takový provokatér. Ale myslím si, že umím dát i gól, a tím bych chtěl být týmu prospěšný. Chci, abychom vyhrávali.

Sportovní manažer Jaroslav Bednář v rozhovoru vyzdvihoval i tvoje kvality v defenzivní činnosti, v oslabení…
Budu rád za jakoukoliv pozici, kterou v týmu dostanu. Samozřejmě, že asi nejradši dávám nebo připravuju pro spoluhráče góly, ale oslabení mám taky rád. Nemám problém bránit a zblokovat pro mančaft nějakou tu střelu. A i v oslabení se dá ujet a dát gól (usmívá se).

Během svojí kariéry jsi prošel řadou klubů, máš zkušenosti z extraligy, Chance ligy i zahraničí. Na jaké angažmá nejradši vzpomínáš?
Když vezmu cizinu, tak nejlepší byly asi dva roky ve Francii, tam byly super podmínky a byl jsem tam velmi spokojený. Z Česka asi nejvíc na Vrchlabí, kde jsem byl poslední čtyři roky.

Jednu sezonu jsi strávil i ve Španělsku, což je poměrně exotická hokejová země a není úplně obvyklé, že tam čeští hráči odchází. Jak se to přihodilo?
Když jsem byl na Slovensku, tak jsem tam byl s jedním spoluhráčem, který mi po sezoně volal, že má nabídku ze Španělska, jestli bych tam nechtěl jít. A já jsem v tu dobu nic neměl, byl jsem sám, nic mě tady nedrželo, tak jsem si řekl proč to nezkusit. Španělsko se mi líbilo i jako země.

Jak kvalitní se tam hraje hokej?
Upřímně, srovnal bych to asi s úrovní konce druhé české ligy. Ale měl jsem štěstí, že jsem byl v nejlepším týmu ve Španělsku, takže jsme hráli i Kontinentální pohár proti Brašovu nebo maďarským týmům, to bylo zajímavé. Ale hokejově to nebylo něco, co by člověka mělo výrazně posunout. Na druhou stranu to byla zajímavá zkušenost, poznal jsem nové lidi a užil jsem si to.

Co očekáváš od angažmá ve Slavii?
Když mě Slavia podepsala, tak budu muset odvádět výkony které se ode mě očekávají. Chtěl bych dávat góly, být prospěšný a s týmem se dostat co nejvýš. Ideálně až do finále, to by bylo úplně nejlepší.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více