Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. ledna 2019

Na ledě lídra! Slávisté změří síly s jihlavskou Duklou

Duo těžkých duelů je tady. Slavia se po prohře s Benátkami chystá na dva zápasy venku. A oba pro ni budou hodně náročné. Nejdřív změří síly s Jihlavou, pak vyrazí na půdu Přerova, s nímž se přetahuje o pozice pro play-off. Navíc už nemůže počítat s brankářem Honzíkem, který podepsal smlouvu právě v Dukle. Proti lídrovi tabulky ještě sešívaní letos nezískali ani bod. Bilanci však chtějí napravit a odrazit se k důležitým výhrám. Podaří se na Vysočině urvat triumf?

45. kolo HC Dukla vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (85 b.)
Postavení v tabulce
9. místo ( 61 b.)
144:86
Skóre
122:135
Lukáš Anděl (15+22)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Doležal (7+17)
Matěj Pekr (19 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (12 gólů)br>
Jan Pohl (6+16)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (4+18)
Niklas Lundström (91,84 %)
Jan Brož (91,22 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (90,17 %)
Jan Růžička (91,43 %)
Benátky - Jihlava 1:2p
Poslední zápas
Slavia – Benátky 4:5sn

Byl to zápas „blbec“, na který je potřeba rychle zapomenout. Slavia proti Benátkám sahala po vítězství a chvíli před koncem vedla už 4:2. Hosté však v Edenu dokázali vyrovnat a obrat dokonali v následných nájezdech. Sešívaní si tak připsali s týmem ze spodní části tabulky pouze jeden bod.

„V poslední minutě jsme přišli o tři body. V prodloužení jsme navíc už poněkolikáté v sezoně nedokázali zvítězit a nezískali tak ani další bod. Je to pro nás velké zklamání. V době, kdy bojujeme o osmičku, je jeden bod málo. Musíme začít vyhrávat,“ zhodnotil nepovedený duel dvougólový střelec Filip Vlček.

0:2
Takovou bilanci mají sešívaní v letošní sezoně v zápasech proti Jihlavě.

On i celý tým teď chtějí zaváhání napravit. Vyrážejí ale na dalekou Vysočinu, navíc se střetnou s hodně těžkým soupeřem. Na body z 45. kola si totiž brousí zuby i jihlavská Dukla. A také ta má před svými fanoušky co napravovat. Naposledy totiž málem padla…Ano přesně tak, právě s Benátkami. Středočechy definitivně srazila až gólem z prodloužení a jako lídr tabulky ztratila.

S osmibodovým náskokem na čele a zápasem k dobru si to sice Dukla může dovolit, přesto by proti takovým protivníkům váhat neměla. Proto si chce napravit reputaci proti Slavii. Sešívaní však jsou odhodlaní se poprat o každý centimetr ledu.

„Jihlava je sice první, ale třeba právě Benátky je hodně potrápily. My určitě chceme uhrát co nejlepší výsledek a přivézt nějaké body. Musíme se oklepat, pořádně potrénovat a vlítnout na ně bez ohledu na to, kdo je favorit. Bojujeme o osmičku, takže se musíme kousnout a ubojovat, co nejvíc půjde,“ burcovala červenobílá osmaosmdesátka.

Právě o jeho střeleckou formu a gólový apetit Lukáše Krejčíka se bude Slavia po odchodu Jana Veselého opírat. Zatímco útočník s pětkou na zádech skóroval už 12krát, Vlček nasázel jen o jednu trefu méně. Oběma dýchá na záda ještě Aleš Furch, jež prozatím zaznamenal kulatých deset branek.

Honzík v Dukle. Nastoupí proti Slavii?

V Jihlavě naopak spoléhají na ostrostřelce Matěje Pekra (19 gólů) a Vlastimila Dostálka a Lukáše Anděla (oba po 15 brankách). Podobně jsou na tom nejlepší obránci obou celků. Jan Novák i exslávista Jan Pohl doposud nasbírali shodně 22 kanadských bodů.

Pro domácí celek hovoří i vzájemná bilance z letošní sezony. Ze dvou duelů nezískali slávisté ani bod. Nejprve v půlce října padli na Vysočině 0:3, poté nenašli na soupeře recept ani v Edenu, kde prohráli 2:4.

Hodně zajímavý duel zřejmě čeká brankáře Davida Honzíka. Ten loni i letos pomáhal sešívaným. Teď se ale dohodl s Duklou na novém angažmá, kam míří z pražské Sparty. V červenobílém dresu se tak už neobjeví a pokud mu trenéři dají důvěru, postaví se proti Slavii na ledě na druhou stranu barikády.Jak se bude svěřencům trenéra Říhy tentokrát dařit? Kdo uspěje v bitvě gólmanů, kteří ještě nedávno hájili stejné barvy? Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu v 17:30. Pokud ho nemůžete sledovat přímo na místě, zapněte si přímý přenos na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více