Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. listopadu 2018

Naposledy před pauzou! Slavia zabojuje o body v Kladně

Slavia odjíždí k poslednímu zápasu před reprezentační pauzou v pozici, kdy by se jí body hodily dvojnásobně. Střed tabulky je totiž pořádně namačkaný a sešívaní mají relativně blízko k oběma pólům. Třeba na čtvrté Kladno ztrácí Slavia jen čtyři body – a právě na ledě Rytířů se může Říhův tým k čelu tabulky zase dotáhnout.

21. kolo: Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (35 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (31 b.)
65:47
Skóre
50:55
Petr Vampola (9+10)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (9+5)
Ladislav Zikmund (10 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (9 gólů)
Jiří Říha (3+8)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (1+11)
Adam Brízgala (92,40 %)
Lukáš Cikánek (91,45 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (91,71 %)
David Honzík (91,10 %)
Jihlava – Kladno 2:1
Poslední zápas
Slavia – Kadaň 2:3sn

Další tři body by se před reprezentační pauzou hodily jako sůl. Slavia nezažívá v posledních zápasech nejlepší období, trápí ji produktivita. Ta byla výborná jen v předminulém zápase v Přerově (vítězství 6:3).

Poslední mač v Edenu ale Slavii nevyšel a i když po většinu zápasu tlačila, s Kadaní padla po nájezdech 2:3. Po vynikající šňůře deseti zápasů s alespoň jedním bodem tak druhá polovina října sešívaným tolik radosti nepřinesla.

„Musíme hrát od začátku do konce celých šedesát minut. Nevypadnout z naší role a když budeme plnit pokyny, tak to bude zase dobré,“ řekl po poslední porážce střelec Filip Vlček, který proti Kadani skóroval už v první minutě.

I on je příkladem toho, že Slavia během sezony úspěšně nasazuje nové posily. Vlčkův příchod z Písku se vydařil – v šesti zápasech za Slavii bodoval sedmkrát, premiérový gól v sešívaném si zase proti Kadani připsal Ondřej Panna. V sestavě se pak zabydlují mladí odchovanci z Edenu.

Navíc není důvod věšet hlavu. I když Slavia z posledních pěti zápasů vyhrála jediný, stále si na osmém místě s 31 body drží relativně dobrou výchozí pozici v tabulce Chance ligy.

Rytíře trápí marodka

Té sice suverénně vévodí tým z Českých Budějovic, ale další týmy už jsou i pro Slavii na dostřel. Jedná se třeba právě o Kladno, na jehož led červenobílí v sobotu zavítají.

V posledním vzájemném duelu brala v Edenu všechny body Slavia

Rytíři podávají celkem vyrovnané výsledky. Proti papírově slabším soupeřům letos většinou vyhrávají, s „lepšími“ týmy už to ale tak slavné není. Ukázala to i poslední kola, kdy Kladenští nejdřív podlehli po nájezdech Vsetínu a naposledy o gól i Jihlavě.

A právě tito soupeři jsou dnes v tabulce před Kladnem. I když opět jen o pár bodů, což pro Rytíře znamená jediné – proti Slavii naplno bodovat.

Jako favorit už ale tým z Kladna přijížděl k poslednímu vzájemnému zápasu do Prahy. A i když svému týmu na střídačce radil majitel klubu Jaromír Jágr, Kladno v Edenu po dramatickém klání padlo 3:4.

O jednu motivaci víc Slavii porážku v sobotu oplatit. I když Rytíře pořád trápí marodka – zákeřná chřipka vyřadila pro nedávné zápasy několik opor Kladna, a tak Středočeši museli povolat juniory. Uvidí se proto, v jaké sestavě Kladno nastoupí proti Slavii – v Jihlavě nehrál nejproduktivnější útočník Petr Vampola (9+10), naopak nechyběl nejlepší střelec Ladislav Zikmund (10+8).

Bitva o důležité body mezi Kladnem a Slavií začne v sobotu na ledě Rytířů už v 16:00. Pokud se nechystáte přímo na stadion, můžete utkání sledovat na Hokejka.cz nebo v online přenosu.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více