Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. března 2018

Náročný zápas, ale zvládli jsme ho, chválí Zdeněk Kubica

Čtvrtfinálová série se přesunula do Přerova a první duel na tamní horké půdě dal sešívaným pořádně zabrat. Diváci v MEO Aréně nakonec viděli přestřelku, která skončila lépe pro hostující slávisty. Ti položili základ vítězství ve druhé třetině, kdy dvěma využitými přesilovkami strhli duel na svou stranu. „Přesilovky rozhodují zápasy. Nám se v nich povedlo skórovat hned dvakrát a oba góly byly nesmírně důležité,“ popisoval po utkání útočník Zdeněk Kubica.

Nad Přerovem jste dokázali zvítězit potřetí v řadě a ve čtvrtfinálové sérii vedete už 3:0 na zápasy. Nálada je tedy v kabině asi výborná…
Je to skvělý pocit, máme třetí výhru. Chtěli jsme získat co nejdřív mečbol a být v klidu. Zítra můžeme rozhodnout, tak se nám snad povede ukončit sérii v nejkratším možném čase.

Třetí klání se hrálo před bouřlivou kulisou. Byl zápas v Přerově těžší než předchozí dva domácí?
Určitě to bylo o něco těžší. Soupeři měli velkou podporu. Fanoušci je umí vyhecovat. Oni potom na ledě bruslili, dohrávali souboje, hráli do těla… Bylo to náročné, ale nakonec jsme to zvládli.

Do utkání jste vstoupili výborně, dostali jste se do vedení. Pomohlo vám, že jste otevřeli skóre?
Rozhodně nám to pomohlo. Zklidnili jsme se a bylo vidět, že byli domácí potom nervózní. Povedlo se jim ale vyrovnat a hra se srovnala. Ještě do přestávky jsme si ale vzali vedení zpátky. Bylo důležité, že se nám to povedlo a že jsme ukázali sílu.

O druhou branku Slavie jste se postaral vy. Ulevilo se vám, že jste se znovu gólově prosadil?
Jsem moc rád, chybělo mi to. (smích) Důležitý je ale ten třetí bod v sérii, který jsme dokázali získat. Můj gól je jen bonus.

Ztráta vedení je vždy těžká, ale oklepali jsme se

Do druhé třetiny jste šli ve vedení, ale Přerovu se podařilo dvěma góly otočit. Jak těžký to byl pro tým moment?
Bylo to pro nás hodně těžké. Kdybychom dostali další gól na 2:4, tak by se nám to podle mě hodně těžko otáčelo. Nakonec jsme to ale ustáli a povedlo se nám otočit. Je škoda, že Martin Kadlec za stavu 2:1 neproměnil svůj samostatný únik. Mohli jsme vést 3:1 a bylo by to o něčem jiném. Ale zvládli jsme i ty vypjaté chvilky a ukázali jsme sílu.

Do vedení jste se vrátili dvěma využitými přesilovkami. V domácích zápasech se vám naopak hra v početní výhodě nedařila. Ulevilo se vám, že jste protrhli střeleckou smůlu?
Přesilovky rozhodují zápasy. Je nesmírně důležité, aby v nich tým dával góly. Povedlo se nám skórovat dvakrát. Hodně důležitý byl vyrovnávací gól Martina Šagáta, ale i teč Lukáše Krejčíka, která nás dostala do vedení.

V poslední dvacetiminutovce jste dlouho drželi jednobrankový náskok a při četných oslabeních jste si zažili perné chvilky. Jak jste tuhle pasáž vnímal vy?
Musíme být disciplinovanější. Ve třetí třetině jsme dělali úplně zbytečné fauly a to se nesmí stávat. Kdyby Přerov nějakou přesilovku využil a vyrovnal, tak bychom ztratili náš pracně vypracovaný náskok a srazilo by nás to.

Hned v neděli vás čeká čtvrtý zápas, v němž můžete rozhodnout a postoupit do semifinále. Jak se na něj nejlépe připravit?
Musíme se dobře najíst a jít si co nejdřív lehnout. Je potřeba zregenerovat a pořádně si odpočinout, protože nás nečeká nic lehkého.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více