Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. července 2018

Navrátilec Polívka: Budu se snažit dostat do brány co nejvíce

V mladém týmu Slavie je brankář Patrik Polívka už zkušeným borcem, jenž se v průběhu suché letní přípravy zapojil do tréninkového procesu hokejistů z Edenu. Odchovanec plzeňského hokeje podepsal smlouvu v Pardubicích, ale teď znovu trénuje v červenobílém. „Jsem rád za příležitost, že mohu být tady,“ zdůrazňuje čtyřiadvacetiletý gólman.

Brankář s přezdívkou Polívec chytal za sešívané v posledních dvou sezónách. V té uplynulé nastoupil k patnácti utkáním a má chuť se v následujícím roce zase poprat o místo jedničky.

I když v létě podepsal smlouvu v extraligových Pardubicích. „Každý chce chytat co nejvýše, ale v Pardubicích je jednička jasně daná,“ naznačuje Polívka, že na východě Čech by nejspíš jen kryl záda Ondřeji Kacetlovi.

„Káca výborně odchytal závěr sezóny,“ podotýká Polívka, který chce taktéž v nadcházející sezóně odchytat co nejvíce zápasů a držet se tak v herní permanenci. Proto s radostí přijal nabídku hostování ze Slavie.

Letní přípravu na novou sezonu zahájil pouze v přítomnosti svého osobního trenéra a k týmu se připojil až později. „Na Slavii jsem trénoval v první části letní přípravy jen dva týdny, zbytek času jsem měl svého kondičního trenéra v Plzni a trénoval jsem každý den sám, což mi vyhovuje asi nejvíce,“ popisuje Polívka.

Slávistickou sounáležitost ale čtyřiadvacetiletý brankář utužoval ještě před opětovným návratem k týmu Slavie. Se spoluhráčem z Edenu Janem Veselým totiž vyrazil na společnou dovolenou do Turecka. „Užili jsme si napůl odpočinkovou dovolenou, ale museli jsme na sobě taky pracovat, jelikož jsme dostali individuální plány,” říká Polívka.

Patrik Polívka vyrazil na dovolenou se spoluhráčem Janem Veselým (foto: Instagram Patrika Polívky)

Po krásné dovolené pak musel Polívka zase do plné hokejové přípravy. Tu u obměněné sestavy gólmanů Slavie opět vede Roman Málek. „Teď pracujeme na tom, abychom vůbec chytili puk, což je při prvních trénincích na ledě problém,“ směje se Polívka.

„Ale trénink od tréninku se to zlepšuje,“ ujišťuje ten nejzkušenější ze sešívaného brankoviště a navíc dodává: „Roman je dobrý trenér a bývalý skvělý brankář, a tak s námi teď i soucítí, protože ví, jak jsou začátky v létě těžké.“

Už brzy přijdou chvilky, kdy se slávističtí brankáři konečně dostanou do plného provozu. Sešívaní hokejisté vyjedou už ve čtvrtek na led k prvnímu přátelskému utkání. V Benešově jim za soupeře budou hráči kazachstánského týmu Kokšetau. „Zápasy jsou vždy lepší než tréninky a každý hráč se více těší na měření sil se soupeři, které přípravu zpestřují,“ nastiňuje pocity před úvodním přípravným střetnutím.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více